28 martie 2024

O femeie a fost tâlhărită pe stradă, în Târgovişte

hott2Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au documentat activitatea infracțională a unui tânăr, de 17 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul acestei zile să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 26 februarie a.c., profitând de neatenția părții vătămate, tânărul ar fi deposedat-o de telefonul mobil.

Activitățile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R și al colegilor de la Biroul de Analiză a Informaților Dâmbovița.

Pentru a nu deveni victima unei tâlhării, polițiștii vă recomandă:

Nu purtaţi la vedere, în mod ostentativ, obiecte de valoare și bijuterii!

Aveţi grijă ca poştele şi genţile să fie închise!

Nu vă lăudaţi străinilor cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Când folosiți telefonul mobil pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia, sunând la 112. Încercaţi să reţineţi cât mai multe date referitoare la autor/autori!

Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor, iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.

Dacă sunteţi în pericol, cereţi sprijinul persoanelor de pe stradă, intraţi în cel mai apropiat magazin sau sunaţi la uşa unei locuinţe cu ferestre luminate.

Dacă vă aflaţi sub influenţa alcoolului, rugaţi să vi se comande un taxi şi nu acceptaţi să fiţi însoţiţi de persoane necunoscute.

Luaţi atitudine faţă de manifestările antisociale şi nu protejaţi infractorii prin tăcere. Gândiţi-vă că următoarea victimă puteţi fi chiar dumneavoastră!

hoticÎn urma prezentării în fața magistraţilor a celor patru tineri bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat, împotriva acestora a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 14 spre 15 martie a.c., prin forțarea lacătelor, aceștia ar fi pătruns în șapte garaje din municipiul Moreni și ar fi sustras mai multe bunuri.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

rut1Cercetat pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat un bărbat de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, pe raza localității Bâldana, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Pe numele lui, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

poliSĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI,

ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

Colectivul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox.

Peste 200 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 6 – 9 aprilie a.c., 220 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

În fiecare zi, 86 de patrule de siguranţă publică, dintre care 4 pedestre şi 82 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pe principalele drumuri naționale și județene vor fi prezenți, zilnic, 33 de polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în stradă, polițiștii vor folosi 11 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor patrula în trenurile de călători, în stațiile și triajele de cale ferată.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial