2 mai 2024
O, brad FURAT! Poliţiştii l-au prins pe Moş Crăciun… penal, cu pomii de iarnă-n maşină!

O, brad FURAT! Poliţiştii l-au prins pe Moş Crăciun… penal, cu pomii de iarnă-n maşină!

Prinşi de poliţiştii dâmboviţeni cu pomi de iarmă şi cetină

Ieri, lucrătorii Secţiei 7 de Poliţie Rurală Fieni, împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Ialomicioara, au organizat şi executat o acţiune pe linie silvică, pe raza comunei Moroieni, ocazie cu care au constatat următoarele:

A fost identificat în trafic numitul Ş.G. , din com. Moroieni, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 71, având în interiorul acesteia 20 de pomi de iarnă şi aproximativ 150 kg de cetină, provenită din deteriorarea arborilor din fondul forestier naţional.

Pomii de iarnă aparţineau numiţilor L.C. şi M.G., ambii din localitatea Moroieni, sat Glod, pasageri în aututilitară.

De asemenea, au fost identificaţi alţi 7 bărbaţi, toţi din aceeaşi localitate, care transportau cantitatea de 175 kg cetină, provenită din deteriorarea arborilor din fondul forestier naţional. Pomii şi cele 325 de kg cetină au fost ridicate şi predate Ocolului Silvic Ialomicioara.

În cauză s-a întocmit dosar penal conform prevederilor art.108, alin.1 din Legea nr.46/2008 privind tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi s-au lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, constituie infracţiune silvică. După finalizarea cercetărilor urmează să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial