13 aprilie 2024
O afacere păguboasă! Vânzătorii de… iluzii!

O afacere păguboasă! Vânzătorii de… iluzii!

Un bărbat din municipiul Târgovişte a rămas fără suma de 2600 lei, după ce a fost furat de către 2 persoane care au pretins că vor să-i vândă un set de oale. Poliţiştii dâmboviţeni vă adresează recomandări pentru a evita să deveniţi victime ale unor astfel de persoane!

În ziua de 02 aprilie 2012, lucrători din Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi prin SNAU 112 de către numitul B.Z, din localitate, că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de unde au sustras suma de 2600 lei.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au stabilit că cele două persoane, s-au prezentat în cursul zilei de 02 aprilie la domiciliul numitului B.Z., şi, sub pretextul că ar dori să-i vândă un set de oale, au intrat în locuinţa părţii vătămate, la invitaţia acesteia din urmă, şi profitând de neatenţia părţii vătămate, au sustras suma de 2600 lei. Poliţiştii dâmboviţeni au deschis o anchetă în vederea identificării autorilor şi tragerii lor la răspundere penală.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

– Nu deschideţi uşa necunoscuţilor, indiferent cine pretind că sunt; – În cazul în care la uşa dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz să nu le permiteţi accesul în locuinţă; – Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi legitimaţiile şi cărţile de identitate ale persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; -Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de acasă şi rugaţi vecinii să supravegheze locuinţa.

– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi; – Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine, pe care le sesizaţi în zonă, pe cine caută; aceste întrebări descurajează posibilii infractori;

– Înştiinţaţi poliţia când observaţi că în jurul imobilului dvs. staţionează autoturisme cu mai mulţi indivizi care urmăresc activitatea persoanelor în zonă şi încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora şi ale autoturismelor lor. – Atunci când persoane străine vi se par suspecte, anunţaţi urgent Poliţia prin apelul de urgență 112, care este pus gratuit la dispoziția dumneavoastră.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial