24 mai 2024

Nu s-au asigurat când au dat înapoi şi au făcut accident!

accimf2Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vă informează:

Neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi, cauză generatoare de accidente rutiere!

Pe raza localităților Târgoviște și Potlogi s-au înregistrat două accidente de circulație, soldate cu vătămarea corporală ușoară a două persoane.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că evenimentele rutiere s-au produs pe fondul neasigurării corespunzătoare la efectuarea manevrei de mers înapoi.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, se interzice efectuarea manevrei de mers înapoi în următoarele situații:

– în locurile în care este interzisă întoarcerea vehiculelor, cu excepția drumurilor cu sens unic;

– pe o distanţă mai mare de 50 m;

– la ieşirea de pe proprietăţi alăturate drumurilor publice.

În locurile în care mersul înapoi este permis dar vizibilitatea în spate este împiedicată, vehiculul poate fi manevrat înapoi numai atunci când conducătorul acestuia este dirijat de cel puţin o persoană aflată în afara vehiculului.

Persoana care dirijează manevrarea cu spatele a unui vehicul este obligată să se asigure că manevra se efectuează fără a pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Mersul înapoi cu autovehiculul trebuie semnalizat cu lumina sau luminile speciale din dotare. Se recomandă dotarea autovehiculelor şi cu dispozitive sonore pentru semnalizarea acestei manevre.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial