29 martie 2024
Noul şef al CJ Dâmboviţa – “În sport se va face ORDINE!”

Noul şef al CJ Dâmboviţa – “În sport se va face ORDINE!”

❚ Adrian Ţuţuianu – Gică Popescu, primele discuţii pe marginea unei colaborări în proiectul fotbalistic Chindia, la care a participat şi prefectul Emilian Rusu ❚ Imediat a urmat demisia preşedintelui executiv Mihai Neguţ, adus la Chindia de Gică, pentru unii deloc întâmplătoare, chiar dacă acesta a întărit că decizia de renunţare nu a avut nici o legătură cu politicul ❚ „În acest moment nu am suficiente elemente pentru a emite păreri sau concluzii, peste o săptămână o să cunosc toate datele problemei şi voi şti ce trebuie făcut”, a fost reacţia noului preşedinte al CJD ❚ „Fără sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi al domnului preşedinte Adrian Ţuţuianu, nu mai pot continua la Chindia, chiar dacă m-am implicat foarte mult sufleteşte în acest proiect şi îmi doresc enorm ca el să se dezvolte”, este concluzia fostului internaţional ❚ Pe Gică nu îl deranjează dacă va exista un dublu control asupra banilor, mergând către o colaborare transparentă, în schimb nu acceptă să lucreze decât cu echipa lui tehnică şi administrativă ❚ Chiar şi aici „Baciul” acceptă consultări, aşteptând argumente solide, dacă va trebui să se ajungă la o despărţire de antrenorul Flavius Stoican ❚ Cu toate că a împrumutat clubul cu miliarde bune, fostul căpitan al Barcelonei susţine că recuperarea acestor bani este ultimul lucru la care se gândeşte

Gică Popescu şi Adrian Ţuţuianu au purtat primele discuţii pe marginea unei colaborări în proiectul fotbalistic Chindia, la care a participat şi prefectul Emilian Rusu. Cum prietenul Florin Popescu a pierdut bătălia electorală pentru şefia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, „Baciul” a solicitat o întâlnire cu noul preşedinte, Adrian Ţuţuianu, pentru a-i afla intenţiile legate de echipa de fotbal.

S-a discutat relaxat şi în termeni eleganţi, Ţuţuianu solicitând un răgaz de o săptămână, pentru a se instala ca şef al CJD şi pentru a analiza situaţia contabilă, dar şi activitatea clubului. Imediat a urmat demisia preşedintelui executiv Mihai Neguţ, adus la Chindia de Gică, pentru unii deloc întâmplătoare, chiar dacă acesta a întărit că decizia de renunţare nu a avut nici o legătură cu politicul.

Țuțuianu va oferi un răspuns peste câteva zile

„Domnul Gică Popescu a ţinut să ne cunoaştem, mă bucur că îşi doreşte o colaborare în proiectul fotbalistic Chindia, însă în acest moment nu am suficiente elemente pentru a emite păreri sau concluzii. Mai e nevoie de puţină răbdare pentru a mă instala cu totul ca preşedinte al CJD, mai sunt câteva lucruri foarte importante de rezolvat, însă nu voi neglija nici acest subiect, urmând ca peste o săptămână să cunosc toate datele problemei, astfel încât să ştiu ce trebuie făcut.

Abia atunci vă pot spune mai multe despre echipa de fotbal Chindia şi despre viitorul ei”, ne-a transmis ieri Adrian Ţuţuianu, noul preşedinte al CJD, care anunţă pentru perioada următoare schimbări de cadre în sportul dâmboviţean. „Nu le pot face pe toate odată, dar este sigur că în sport se va face ordine. E doar o chestiune de timp”.

Gică susține că vrea să rămână la Târgoviște

Primul contact avut cu Adrian Ţuţuianu i-a provocat o impresia favorabilă lui Gică Popescu, apreciind atitudinea civilizată a noului preşedinte al CJD, dar şi deschiderea de care a dat dovadă.

„M-aş bucura să pot colabora cu domnul Ţuţuianu la nivelul proiectului fotbalistic Chindia, iar mingea este în acest moment în terenul dumnealui. Fără sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, nu mai pot continua la Chindia, chiar dacă m-am implicat foarte mult sufleteşte în acest proiect şi îmi doresc enorm ca el să se dezvolte.Totul depinde de domnul Ţuţuianu, iar noi nu putem decât să sperăm că va exista o susţinere din partea CJD, faţă de care ne subordonăm. L-am contactat pentru a-i afla intenţiile, pentru că suntem în discuţii cu anumiţi jucători, mai trebuie să stabilim coordonatele unui cantonament şi este bine să ştim dacă este dispus pentru o colaborare”, au fost primele declaraţii ale fostului internaţional.

„Baciul” nu acceptă decât echipa lui de colaboratori

Gică Popescu susţine că ar vrea să continue la Târgovişte, însă impune şi anumite condiţii. Nu îl deranjează dacă va exista un dublu control asupra banilor, mergând către o colaborare transparentă, în schimb nu acceptă să lucreze decât cu echipa lui tehnică şi administrativă.

„Cu tot respectul pentru cei de la Târgovişte, însă nu cred se pricep la fotbal mai bine decât mine. Or, eu îmi fac echipa de colaboratori, pentru că ştiu foarte bine ce oameni se potrivesc acestui proiect. Sunt dispus să discut şi pe această temă, oricum funcţionăm cu un personal redus, însă dacă vor apărea completări, soluţiile locale trebuie să ne ajute. Este nevoie de cadre locale la echipă, însă devotate acestei munci, care să-şi petreacă mai tot timpul la club şi la stadion, pentru a rezolva din problemele existente”.

Probleme la Stoican și Țâcă Zamfir

Dintre colaboratorii lui Gică, antrenorul Flavius Stoican repezintă o piedică serioasă pentru continuitate, după ce s-a exprimat că se p…pe noi şi pe oraşul nostru.

„Şi aici se poate discuta, iar dacă sunt argumente solide împotriva lui Stoican, se pot lua măsuri. Subiectul este unul delicat şi trebuie tratat cu multă responsabilitate, să vedem dacă lucrurile au stat, într-adevăr, cum le prezentaţi dumneavoastră. Cât priveşte munca de antrenor a lui Stoican, pe considerente tehnico- tactice, credeţi-mă că mai bine ca mine nu-l poate judeca nimeni. Vă garantez că nu mi-aş permite să colaborez sau să continuu cu un antrenor care nu ştie meserie şi nu aş ezita să iau cu el măsurile care se impun”, a completat fostul căpitan al Barcelonei, dispus să discute cu argumente şi pe acest subiect.

Dacă oamenii lui Gică nu par ameninţaţi în cazul unei colaborări, localnicii propuşi de PDL s-ar putea să aibă probleme. O situaţie specială o reprezintă Ţâcă Zamfir, şeful centrului de copii şi juniori, căruia până şi Mihai Neguţ i-a reproşat că nu trebuia să facă aprecieri de ordin politic.

„Recuperarea banilor cu care am împrumutat clubul, este ultimul meu gând”

Cum Gică Popescu a împrumutat clubul cu mulţi bani, câteva miliarde vechi după spusele lui Neguţ, au apărut serioase motive de îngrijorare, mai ales dacă se retrage din proiect. E posibil să-şi dorească banii înapoi şi cum vorbim aici de o sumă importantă, nu ar fi exclus ca viitorul echipei să fie pus în pericol.

„Vă rog să mă credeţi că recuperarea acelor bani este ultimul lucru la care m-am gândit. Dacă de asta depinde viitorul echipei sau dacă asta împiedică o colaborare, vă transmit să staţi liniştiţi şi vă asigur că nu vor fi probleme. Când am vorbit cu autorităţile locale, i-am rugat pe oameni să îmi spună când au probleme financiare, pentru a suporta eu cheltuielile de buget. Am dat aceşti bani cu mare plăcere, banii rămân acolo, voi mai da şi alţii, iar recuperarea lor este ultimul meu gând. Important este ca proiectul să continue şi m-aş bucura ca domnul preşedinte Ţuţuianu să accepte o colaborare, pentru a reuşi împreună lucruri frumoase la Chindia Târgovişte”.

Mai multe detalii pe marginea subiectului puteţi afla în ziarul de mâine, dar şi alte opinii ale lui Gică Popescu.

Costin Mihai | costin.mihai@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial