29 martie 2024
NECAZURI în prima zi de Paşte: Pompierii dâmboviţeni, chemaţi la inundaţii

NECAZURI în prima zi de Paşte: Pompierii dâmboviţeni, chemaţi la inundaţii

manesti190414-4BULETIN INFORMATIV– 21.04.2014 – Intervenţiile pompierilor dâmboviţeni în prima zi de Paşte

                  

În prima zi de Paşte, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

  • Pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor (curţi şi case) afectate de inundaţii s-a intervenit astfel:

ü Detaşamentul Târgovişte  – în com.Ulmi – sat Ulmi s-a evacuat apa dintr-o curte şi o casă;

ü Detaşamentul Moreni  – în comuna I.L.Caragiale s-a evacuat apa dintr-o curte şi grădină;

ü Detaşamentul Găeşti – în oraş Găeşti s-a evacuat apa dintr-o curte;

ü Garda Răcari  – în comuna comuna Conţeşti – sat Boteni s-a evacuat apa dintr-o curte;

  • În comuna Răscăeţi, în urma hotărârii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), un echipaj de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa a asigurat transportul şi distribuirea apei potabile cu o cisternă, cetăţenilor din satele Răscăeţi şi Vultureanca afectaţi de inundaţii.

Tot în cadrul CJSU s-a hotărât ca în perioada următoare jandarmii să asigure transportul şi distribuire de apă potabilă şi locuitorilor cartierului Berevoieşti din oraşul Fieni, care au rămas fără apă din cauza fisurării conductei de alimentare cu apă potabilă a cartierului.

Aceste acţiuni (de transport şi distribuire de apă potabilă) sunt coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.

  • Duminică – 20 aprilie, la ora 22:05, un echipaj de descarcerare de la Detaşamentul Târgovişte a fost solicitat în comuna Ulmi – sat Nisipuri (DJ 711) în urma producerii unui accident rutier soldat cu 4 victime, din care una rămasă încarcerată. Pompierii au acţionat pentru scoaterea victimei dintre fiarele contorsionate ale autoturismului;
  • Duminică – 20 aprilie, la ora 22:18, pompierii de la Garda Voineşti au fost solicitaţi în comuna Voineşti pentru a asigura zona în urma producerii unui accident rutier;
  • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această primă zi de Paşte pentru a acorda ajutor medical de urgență la 27 de solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, stări de lipotimie, dureri şi colici abdominale. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

 

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial