20 aprilie 2024
Muzeul Evoluţiei de la Târgovişte, premiat în Capitală!

Muzeul Evoluţiei de la Târgovişte, premiat în Capitală!

decer“Profesorul târgoviștean al Universității „Valahia”, dl Marin Cârciumaru, a câștigat premiul categoriei „Știință” acordat de Radio România Cultural. Distincția i-a fost acordată pentru Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic din Târgoviște, la concurență cu laserul de la Măgurele.

Cu atât mai mare e bucuria și pentru mine, să știu că am contribuit cu o părticică pentru ca un astfel de moment să se întâmple. Puțini sunt cei care, atunci când am demarat proiectul Muzeului Evoluției, au crezut în idee. Am spus DA din primul moment și am dat drumul la lucrări. Rezultatul: un muzeu unic în Europa Centrală și de Est, o expoziție fabuloasă, cu piese vechi de peste 50.000 de ani!!!

Mai frumos decât oricine o spune tot profesorul Cârciumaru, părintele acestui muzeu, cel care ne-a oferit toată cercetarea sa arheologică de peste 50 de ani: Atunci când cineva alege să investească în cultură, cultura răsplătește efortul!”, a semnalat Adrian Ţuţuianu, şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial