28 martie 2024
Motivele pentru care judecătorii din Găeşti l-au lăsat liber pe violatorul jurnalistei de la Europa FM!

Motivele pentru care judecătorii din Găeşti l-au lăsat liber pe violatorul jurnalistei de la Europa FM!

Lasat liber pentru buna purtare, un violator a fost arestat marti, la doua luni de cand iesise conditionat din inchisoare.

Acum o saptamana a batjocorit o tanara jurnalista in zona Dorobanti din capitala, iar dupa cateva zile a urmarit o alta femeie.

Si asta, in timp ce era “monitorizat” de politisti, dupa cum anunta chiar agentii.

Dar sistemul nu a functionat, din moment ce n-a fost oprit inainte sa comita infractiunea. In 2005, suspectul a violat o alta tanara in zona lacului Floreasca, dupa acelasi tipar, folosit si acum: a amenintat-o cu moartea.

Mogoseanu a fost audiat marti multe ore de politisti si procurori. A sustinut incontinuu ca nu este vinovat de viol si ca tanara ar fi fost de acord cu tot ceea ce s-a intamplat. Complet neadevarat, sustin anchetatorii.

Politistii i-au recoltat barbatului probe biologice, care s-au potrivit cu cele prelevate de la victima sa. Iar in casa lui au gasit si hainele pe care le purta atunci. Aceleasi, pe care tanara le-a descris cand a reclamat violul.

Nu a trecut prea multa vreme de la viol si barbatul a iesit din nou la vanatoare. De data aceasta, si-a urmarit doua seri la rand o vecina din cartier, dar femeia si sotul s-au dus si l-au reclamat la politie. Politistii au avut astfel inca un punct de plecare ca sa-l prinda pe violator, pe langa portretul robot facut de prima victima. Asa au ajuns la Mogoseanu, care a fost arestat pentru 29 de zile.

Asadar, individul nu este la prima fapta de acest gen. Inchis in 2005 la Gaesti, pentru 11 ani, pentru talharie si viol, Ninel Mogoseanu a fost eliberat conditionat dupa opt ani. Pentru buna purtare si pentru ca nu facuse probleme in puscarie.

“In momentul in care s-a dispus eliberarea conditionata, toate datele il recomandau ca pe un om ce poate fi reintegrat in societate. Muncise, a avut 29 de recompenese, un comportament exemplar. Toate datele il recomandau ca pe o persoana care se poate reintegra, din pacate lucrurile nu au stat asa”, a spus judecatoarea Mihaela Popescu, purtator de cuvant al Judecatoriei Gaesti.

Cum de le-a scapat psihologilor un astfel de amanunt? Cum de nu si-a dat nimeni seama din sistemul penitenciar ca individul are sanse de recidiva? Sunt intrebari la care Administratia Nationala a Penitenciarelor nu a gasit astazi timp sa raspunda.

Asa ca, iesit din inchisoare pe 2 iulie, individul se intoarce acum dupa gratii, pentru aceleasi acuzatii. Daca va fi gasit vinovat, poate primi de la trei pana la zece ani. La aceasta pedeapsa i se vor adauga si cei trei ani ramasi de la prima condamnare pentru viol, plus un spor de pana la doi ani.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial