3 mai 2024
VIDEO! A vrut să îşi facă grădină zoologică în curte! “Doi lei, ţinuţi ilegal, în condiţii improprii!”

VIDEO! A vrut să îşi facă grădină zoologică în curte! “Doi lei, ţinuţi ilegal, în condiţii improprii!”

leis5Un barbat de 32 de ani din Dambovita a vrut sa-si faca propria gradina zoologica in curte. Crestea in gospodaria sa doi lei, pe care ii tinea captivi, ilegal, intr-o cusca. Pentru inconstienta sa, el este cercetat penal.

Cele doua animale salbatice, o femela si un mascul de aproximativ doi ani, erau captive intr-o cusca mica in gospodaria barbatului de 32 de ani. Omul locuieste in satul Savesti, langa Titu.

leisIn momentul in care au primit alarma, autoritatile s-au dus de urgenta la casa barbatului.

Petre Nitu, comisar sef Garda de Mediu Dambovita: “Am gasit o familie de lei, tinuti ilegal si in conditii improprii.”

leis3Constantin Moraru, consilier superior DSVSA Dâmbovita: “Este vorba de o exploatatie cu mai multe animale, cazate intr-un spatiu neaprobat si neautorizat sanitar-veterinar.”

Cei doi lei au fost tranchilizati si o masina i-a transportat la Gradina Zoologica din Targoviste. Intre timp, politistii si cei de la Directia Sanitar-Veterinara continua Ancheta.

Se pare ca leii nu erau infometati si nici nu prezentau urme de rani, spun medicii veterinari.

leis1Cosmin Mateescu, medic veterinar: “Nu puteau sa ajunga aici daca nu erau ingrijiti, au carnete, sunt vaccinati familiarizati cu oamenii.”

Anchetatorii spun ca este interzisa detinerea sau comercializarea animalelor salbatice si ca acestea pot fi crescute doar in gradinile zoologice.leis4 De asemenea, au deschis o ancheta si urmeaza sa lamureasca de cat timp crestea barbatul leii in gospodarie si de unde ii avea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial