25 aprilie 2024
MOROENI: 200 de romi din Glod, sprijiniţi să devină proprietari

MOROENI: 200 de romi din Glod, sprijiniţi să devină proprietari

proprietateaCOMUNICAT DE PRESĂ

Primăria Comunei Moroeni, implementeaza in perioada iulie-ocotombrie 2014 proiectul „ SUNT PROPRIETAR„ proiect finantat de Agenția Națională pentru Romi în parteneriat cu Instituția Prefectului Dâmbovița, Asociația Tinerilor Europeni în Societate, Directia Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dâmbovița.

Scopul proiectului este acela de a facilita pentru 200 de gospodării de romi din Comuna Moroeni sat Glod, obţinerea actelor de proprietate/titluri de proprietate asupra construcţiilor şi terenurilor aferente acestora, precum şi obţinerea cărţilor de identitate acolo unde este cazul. Prin aplicarea proiectului se atinge un punct important şi anume: dobândirea dreptului de proprietate, delimitarea clară a limitelor de proprietate şi întinderea acestora în funcţie de care beneficiarii vor fi plătitori de taxe şi impozite, înregistrarea cu numere cadastrale a proprietăţilor şi înscrierea în cartea funciară.

Obiectivul principal este acela de asigurare a oportunităţilor de dobândire a actelor de proprietate pentru 200 de gospodării aflate în comunitatea de romi din satul Glod Com. Moroeni, Judeţul Dâmboviţa

Obiectivele specifice:

1. Sprijinirea membrilor celor 200 de gospodării în vederea întocmirii dosarelor pentru eliberarea actelor de proprietate/titluri de proprietate.

2. Facilitarea accesului la serviciile publice de evidenţă a persoanelor în vederea eliberării cărţilor de identitate.

Lansarea proiectului „Sunt Proprietar” va avea loc in data de 12.07.2014 in cadrul Primariei Moroieni, ora 11.

Va multumim

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial