3 mai 2024
Moreni – Tupeu, nu glumă! Beat, fără permis, dar la volan!

Moreni – Tupeu, nu glumă! Beat, fără permis, dar la volan!

www.mariusbuga.ro_images_morti111 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, constatate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni l-au depistat pe numitul N.F., de 26 de ani, din localitatea I.L. Caragiale, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană sub influenţa alcoolului”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Totodată, poliţiştii găeşteni au oprit în trafic pentru control, un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani, din comuna Vişina, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul era proprietatea lui G.I., de 42 de ani, care se afla pe bancheta din spate la momentul depistării şi a încredinţat autoturismul cu ştiinţă spre a fi condus pe drumurile publice.

Cei doi bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 şi 3 din Codul Penal.

De asemenea, poliţiştii au constatat alte 3 infracţiuni de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, precum şi 4 infracţiuni de „punere în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial