4 mai 2024

Dâmbovița – Sărbători liniștite cu polițiștii la datorie!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitiePoliţia dâmboviţeană, la datorie, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti !

Aproape 250 de poliţişti din Dâmboviţa au acţionat suplimentar față de dispozitivele curente, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, a patrimoniului acestora, precum şi pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Poliţiştii au fost prezenţi şi în apropierea lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde s-au desfăşurat manifestări publice circumscrise Sfintelor Sărbători de Paşti.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni, 153 au fost de la ordine publică, 43 de la poliţia rutieră şi 16 de la structurile specializate în investigaţii criminale.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 7 infracţiuni şi au aplicat 222 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.276 lei.

Totodată, pentru abaterile de la regulile de circulaţie, poliţiştii rutieri au reţinut 5 permise de conducere.

Şi în perioada următoare, la nivelul judeţului Dâmboviţa, cele 100 de patrule de siguranţă publică, constituite suplimentar, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, astfel încât cetăţenii să aibă parte de sărbători liniştite.

www.mariusbuga.ro_images_rutieristiALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE !

 

 

Recomandări pentru un trafic rutier în siguranţă pe durata Sărbătorilor Pascale

 

În perioada 10-13 aprilie a.c., peste 200 de poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi în stradă, acţionând pe tronsoanele de drum intens circulate, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizării circulaţiei şi combaterii vitezei excesive.

 

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii dâmboviţeni vor  folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 

Radarele vor fi amplasate în sistem „cascadă” pe principalele artere rutiere din judeţ, în special în aşa-zisele „puncte negre” – acolo unde şoferii sunt predispuşi la comiterea de accidente rutiere ca urmare a depăşirii vitezei  legale de deplasare.

 

De asemenea, având în vedere manifestărilor religioase şi culturale,  poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în vecinătatea lăcaşurilor de cult, pentru fluidizarea şi dirijarea traficului rutier.

 

În acest context, solicităm participanţilor la traficul rutier să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, astfel încât deplasarea lor să se desfăşoare în condiţii de siguranță.

 

Conducătorilor de autovehicule care se pregătesc să plece la drum în această perioadă de sărbătoare le recomandăm să țină seama de câteva sfaturi utile:

 

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

 

Purtaţi centura de siguranţă  şi sistemele de retenţie omologate!  Vă pot salva viaţa în caz de accident.

 

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile meteo, de drum şi de trafic.

 

Circulaţi cu viteză redusă, mai ales în zonele aglomerate.

 

Folosiţi luminile de întâlnire pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, mai ales în condiții de vizibilitate redusă.

 

Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul care vă precede.

 

Opriţi autovehiculele numai în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;

 

Evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosiţi! În cazul în care veţi parcurge o distanţă mai mare, fragmentaţi-vă călătoria, fiind indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele.

 

Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze strada numai prin locurile maracate corespunzător, după o temeinică asigurare și să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

 

Poliţia rutieră vă doreşte drum bun şi fără evenimente neplăcute!

 

scoalaalCOMUNICAT DE PRESĂ

 

 

„ŞCOALA ALTFEL”,  şi la Teleşti

 

Poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică şi Postul de Poliţie Ludeşti au desfăşurat activităţi la Şcoala Gimnazială Teleşti, în cadrul Programului Naţional  „ Şcoala Altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

 

Poliţiştii le-au explicat elevilor Codul Penal, răspunderea delictuală în cazul minorilor, măsuri pentru a nu deveni victima unei infracţiuni şi utilitatea apelului de urgenţă 112.

 

Cei 68 de elevi, alături de cadrele didactice, au vizionat filmul „ Drumul colorat”  şi au înţeles importanţa respectării regulilor de circulație şi cât de periculoase pot deveni simple abateri de la acestea.

pietAcţiuni pentru siguranţa pietonilor

 

În perioada 06-09 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietoni.

 

Activităţile desfășurate au avut în vedere atât șoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor ce traversează regulamentar, cât și pietonii care traversează prin loc nepermis.

 

O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care fost înregistrate evenimente rutiere produse pe fondul acestor două cauze.

 

Astfel, 142 de pietoni au fost amendaţi pentru abaterile comise şi 20 de șoferi care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public au fost sancţionaţi contravenţional.

 

De asemenea, conform legii, în cazul conducătorilor auto le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Recomandări pentru pietoni:

 

Traversaţi strada numai pe marcajul pietonal (,,ZEBRA“), prin dreptul indicatoarelor ,,Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, pentru pietoni.

Înainte de a traversa prin aceste locuri, asiguraţi-vă atent din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

 

Traversarea nu se face în fugă, ci în pas vioi şi perpendicular pe axul drumului;

 

Daca se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, aflate în misune, nu traversaţi, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

 

Elevilor le recomandăm ca după coborârea din mijloacele de transport public, să nu traverseze strada prin faţa ori prin spatele acestora. Traversarea se face numai după plecarea lor din staţie, dar şi atunci, numai prin locurile rezervate trecerii.

 

De asemenea, în drum spre școală sau la reîntoarcerea către casă, pe drumurile publice situate în afara localităţilor, ori care nu au trotuare sau poteci laterale, să circule numai pe partea stângă şi cât mai aproape de margine.

 

Poliţia rutieră va continua să acţioneze şi în zilele următoare, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

 

 

www.mariusbuga.ro_images_piatza2Acţiuni ale poliţiştilor specializaţi în investigarea criminalităţii economice

 

În perioada 07-09 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilegal cu produse tradiţionale de Paşte.

 

Poliţiştii au acţionat în pieţe, depozite şi fabrici şi au verificat documentele de provenienţă, modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale, dar şi condiţiile de depozitare și vânzare a produselor alimentare.

 

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 49.000 lei.

 

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 14.000 lei pentru care agenţii economici nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial