vin. oct. 18th, 2024

fetmUn bărbat a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autovehicul, deşi consumase alcool

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au oprit în trafic un autoturism condus de o un bărbat de 55 de ani, din localitate.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate îmbibaţia alcoolică.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului” şi „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

Poliţia rutieră atrage atenţia:

ALEGE VIAȚA! Nu consumați alcool înainte de a conduce un autovehicul!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.