28 aprilie 2024
Moţăieni şi Pietroşiţa: Afacerile cu lemn, luate la bani mărunţi

Moţăieni şi Pietroşiţa: Afacerile cu lemn, luate la bani mărunţi

VERIFICĂRI LA AGENŢII ECONOMICI DIN DOMENIUL PRELUCRĂRII LEMNULUI

În cadrul unei acţiuni, poliţiştii au verificat societăţile comerciale care au ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor, în colaborare cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V ploieşti, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul prelucrării lemnului.

Poliţiştii au efectuat verificări la 3 agenţi economici din comunele Moţăieni şi Pietroşiţa, ocazie cu care au stabilit că în perioada 2012-2013, una dintre cele trei societăţi comerciale verificate a livrat masă lemnoasă în valoare totală de 330 000 de lei, fără ca aceasta să fie înregistrată în contabilitate.

Totodată, poliţiştii au stabilit că societăţile cumpărătoare au prelucrat şi valorificat respectiva masă lemnoasă fără forme legale, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor aferente.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, cei trei administratorii ai societatăţilor fiind cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 din legea 241/2005.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial