4 mai 2024
Mănăstirea Viforâta: Băieţii răi au şi apucături bune….

Mănăstirea Viforâta: Băieţii răi au şi apucături bune….

În data de 19.04.2013, 13 persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Mărgineni, clasificate în regim închis, au efectuat lucrări de igienizare în regim de voluntariat la Mînăstirea Viforâta.

Implicarea persoanelor private de libertate la această activitate are ca scop dezvoltarea unor comportamente prosociale, a spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi subliniază rolul instituţiei penitenciare de partener social al comunităţii.

Acţiunea s-a desfăşurat în baza contractului de voluntariat încheiat cu reprezentanţii Mînăstirii Viforâta, cu respectarea prevederilor legale prevăzute de Legea 275/2006 privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare si a Legii voluntariatului nr. 195/20.04.2001.

Penitenciarul Mărgineni pune preţ pe tot ceea ce înseamnă reintegrarea sociala a persoanelor private de libertate, derulând numeroase proiecte in acest sens.

Subinspector de penitenciare Alexandra COSTACHE

Purtător de cuvânt Penitenciarul Mărgineni

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial