24 aprilie 2024
Minunea pe care a făcut-o emisiunea Visuri la cheie pentru familia Udrea, din Fieni!

Minunea pe care a făcut-o emisiunea Visuri la cheie pentru familia Udrea, din Fieni!

visMilioane de telespectatori au urmarit implinirea visului unei familii frumoase!

Este o adevarata bucurie atunci cand intalnim familii frumoase, cu oameni iubitori, harnici, pastratori de traditii, familii care isi cresc frumos si armonios copiii, care stiu sa treaca peste greutatile vietii cu foarte mult optimism. La o astfel de familie a ajuns miercuri echipa Visuri la cheie, reusind sa-i indeplineasca cea mai mare dorinta, aceea de a avea o casa traditionala.

Cea de-a opta editie a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audienta pe toate categoriile de public si a inregistrat 11.9 puncte de rating si 32.2% share pe segmentul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, de peste doua ori mai mult decat postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 5.1 puncte de rating si 13.8% share.

Pe intreaga durata de difuzare, 20:30 – 22:28, la nivel national, aproape 1.8 milioane de telespectatori au trait emotia unui vis implinit, iar in minutul de maxima audienta, de la 20:49, emisiunea Visuri la cheie a adus in faţa televizoarelor aproape 2.4 milioane de romani.

vis1Traditie si cultura intr-o casa spectaculoasa

Familia Udrea este formata din Alexandru, Ana si cei cinci copii ai lor, Gheorghita, Iosif, Hristofor, Cristian si Maria. Acum patru ani au fost foarte aproape de moarte si au pierdut intr-o noapte tot ce agonisisera intr-o viata. Cu eforturi mari, reusisera sa-si construiasca  locuinta la care visau, insa, din cauza unui scurtcircuit, casa a ars ca o torta. Dupa acel eveniment nefericit au luat-o de la zero si, in momentul in care echipa Visuri la cheie a ajuns la Fieni, ei locuiau intr-o camera construita din placaj, in conditii foarte grele.

Miercuri, Dragos Bucur, Alina, Adela, Omid si Dragos Isacescu au mers la familia Udrea pentru a o ajuta sa aiba viata frumoasa pe care o merita. Alexandru, Ana si copiii au fost surprinsi, cu greu au crezut ca totul este real si, impreuna cu echipa Visuri la cheie, au facut inspectia casei si au ales lucrurile pe care le vor pastra: instrumentele muzicale, cartile si icoanele. Pentru ca renovarea sa fie posibila, cei sapte au plecat, pentru prima data in aceasta formula, intr-o vacanta de neuitat la munte. A fost o ocazie foarte buna pentru copii sa invete sa inoate, sa olareasca, sa se distreze si sa petreaca timp in familie. Au vizitat muzeul Anton Pann si au fost fascinati de tot ce au vazut acolo si de povestea compozitorului. Deoarece familia Udrea iubeste foarte mult copiii, Dragos Bucur le-a dat posibilitatea de a-i face pe micutii de la fundatia Filantropica Metropolis sa zambeasca si impreuna le-au facut o surpriza. Acolo s-au jucat, iar Alexandru i-a invatat sa cante.

vis2In tot acest timp, la Fieni, zeci de constructori, voluntari si echipa Visuri la cheie au lucrat la transformarea casei de vis a familiei Udrea. Avand in vedere specificul traditional al casei, echipa si-a propus sa abordeze un stil rustic reinterpretat in fiecare dintre camere. La interior, casa era aproape distrusa de foc, iar modul in care era impartita nu a putut fi modificat. Casa traditionala bucovineana functioneaza ca un tot, in care fiecare element ce o compune are rol structural.

Alina Vilcu s-a ocupat de camera baietilor, de holurile de la mansarda, de la parter si baia comuna. Arhitecta a gandit pentru toate spatiile un stil rustic. insa, cunoscand familia, a nuantat aceasta abordare in sensul de a face un interior rustic mai rafinat. Un interior in care lemnul este prezent, dar este prelucrat si ales de asa maniera incat spatiile sa nu para greoaie. Alina s-a jucat cu lemnul sub diferite forme: lambriu, panou traforat pentru scara, placari de tavan si masuta facuta dintr-o sectiune de buturuga.

Adela Parvu s-a ocupat de bucatarie si de camera micutei Maria. in cazul bucatariei, spatiul nu a mai putut fi reconfigurat ca si dimensiune, pentru ca structura din lemn a casei nu permitea acest lucru. Nici macar la nivelul dimensiunilor ferestrelor nu s-a putut interveni, asa ca Adela a abordat tema rustica pornind de la situatia data, dar si de la povestea Anei, care avea nevoie de un spatiu de depozitare generos si de o organizare a bucatariei astfel incat totul sa-i fie la indemana. Adela a conceput o bucatarie functionala, dar si aspectuoasa, care sa poata fi usor intretinuta si care sa arate bine, mai ales ca intre living si bucatarie nu exista usa, ci spatiile comunica deschis printr-un gol generos.

vis3Camera Mariei este dispusa fata-n fata cu cea a fratilor ei. Ana si Alexandru si-ar dori ca pe viitor sa infieze o fetita, asa ca Adela Parvu a gandit intregul spatiu pentru doi copii si a sugerat acest lucru prin dispozitia simetrica din zona de dormit. A ales un pat cu doua saltele, incadrat de doua comode cu sertare si o alta comoda mai generoasa pentru locul de haine, care are tot o organizare simetrica. in ceea ce priveste culorile, au fost alese nuante de rosu, roz, crem combinate cu alb si foarte multe buline.

Omid Ghannadi s-a ocupat de zona de zi si de dormitorul matrimonial. stiind ca membrilor familiei Udrea le place sa citeasca, a ales sa le proiecteze o serie de biblioteci atat in zona de zi, cat si in camera. La inceputul proiectului, Omid a descoperit foarte multe lemne interesante in atelierul familiei, din care a facut masa din sufragerie, masa de cafea din zona de zi si o parte din biblioteca. Arhitectul s-a bucurat ca a reusit sa-i surprinda placut cu aceste piese de mobilier realizate cu bucati din fosta lor casa.

vis4Dragos Isacescu a avut grija de curte si a acordat o atentie sporita intrarii in locuinta. si el a folosit lemne pentru a face treptele si podestul intrarii si a organizat totul astfel incat familia Udrea sa se poata bucura de timp petrecut impreuna in aer liber.

Dupa doua saptamani departe de casa, Ana, Alexandru si cei mici s-au intors la Fieni si au fost extrem de emotionati cand au vazut ca visul lor a devenit realitate si ca de acum inainte vor locui intr-o casa superba, asa cum isi doreau intotdeauna.

Saptamana viitoare, miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge la Ploiesti pentru a cunoaste o familie cu o poveste extraordinara si a-i oferi sansa la o viata mai buna si o renovare spectaculoasa a locuintei.

Visuri la cheie – Crede in oameni, numai la PRO TV!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial