20 aprilie 2024
Minorii de la Centrul de Reeducare Găeşti, voluntari ai Let’s Do It România!

Minorii de la Centrul de Reeducare Găeşti, voluntari ai Let’s Do It România!

COMUNICAT DE PRESĂ

referitor la participarea minorilor din Centrul de Reeducare Găeşti la proiectul

„Let`s do it, România! ” Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi unităţile penitenciare subordonate, asumându-şi rolul de serviciu public aflat în slujba comunităţii, de a realiza intervenţia recuperativă a persoanelor private de libertate în scopul reintegrării sociale a acestora după liberare, se vor implica, şi în acest an, în activităţile derulate cu ocazia Zilei de Curăţenie Naţională.

În ziua de sâmbătă, 12.05.2012, începând cu ora 9:00, un grup de 10 minori vor desfăşura activităţi de igienizare şi curăţenie a parcului oraşului Găeşti, în cadrul campaniei iniţiate de organizaţia „Let`s do it, România!”.

Tinerii instituţionalizaţi vor participa la campania „Curăţenie în toată ţara” alături de elevi din unităţile şcolare din oraş, cu spijinul primăriei oraşului, care va asigura cele necesare derulării activităţii: saci menajeri, mănuşi şi mijloc de transport pentru încărcarea deşeurilor.

În urma acordului dintre Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Asociaţia „Viitorul în Zori”, asemenea acţiuni vor avea loc în toată ţara şi vor implica mai mulţi deţinuţi din sitemul penitenciar, într-un efort comun de curăţenie a întregii ţări.

Pentru minorii centrului de reeducare participarea la această acţiune este încă un prilej de a-i responsabiliza comportamental faţă de mediul înconjurător, şi este, de asemenea, un prilej de a le dezvolta spiritul civic şi a-i învăţa cum să şi-l manifeste.

„Let‘ s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială care îşi propune adunarea a cât mai multor deşeuri din arealele naturale ale ţării, sensibilizarea autorităţilor şi a cetăţenilor cu privire la depozitarea corectă a deşeurilor.

Purtător de cuvânt,

Agent şef Florin ISPAS

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial