6 mai 2024

Minivacanţa de Rusalii s-a terminat rău pentru 516 dâmboviţeni!

hoticAcţiuni ale poliţiştilor pentru o minivacanţă de Rusalii în siguranţă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe timpul minivacanţei de Rusalii.

Astfel, poliţiştii au constatat 16 infracţiuni, din care 5 în flagrant delict şi au aplicat 516 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproape 83 000 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 390 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie şi 54 pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.

153 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru exces deviteză, iar alţi 3 au fost depistaţi la volanul autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reţinute 23 de permise de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_carutasi2Acţiune a poliţiştilor rutieri în vestul judeţului

Poliţiştii rutieri dâmboviţeni, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, au organizat o acţiune  pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, în zona limitrofă a celor două judeţe.

De asemenea, scopul acţiunii a fost şi de a reduce numărul evenimentelor rutiere şi implicit de a creşte gradul de siguranţă pe durata deplasărilor pe drumurile publice.

Pentru sancţionarea promptă a şoferilor care nu respectă regimul legal de viteză, s-au folosit autospecialele dotate cu aparate de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de rulare a autovehiculelor.

În cadrul acţiunii, au fost constatate 21 de infracţiuni, din care 8 la regimul circulaţiei rutiere.

Totodată, poliţiştii au aplicat 577 de amenzi, în cuantum total de 59100 de lei.

513 participanţi la traficul rutier au fost sancţionaţi ca urmare a abaterilor comise.

Astfel, 82 de şoferi au fost depistaţi în timp ce conduceau cu o viteză mai mare decât cea prevăzută pentru sectorul de drum pe care se deplasau, iar alţi 5 au fost identificaţi la volanul autovehiculelor sub ainfluenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere şi retras 16 certificate de înmatriculare.

La acţiune, s-a beneficiat şi de sprijinul structurilor de ordine publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial