28 martie 2024
Ministrul Turismului, la Târgovişte: “Pregătim pachete de trasee turistice, gen circuitul peşterilor”

Ministrul Turismului, la Târgovişte: “Pregătim pachete de trasee turistice, gen circuitul peşterilor”

“Acum am legat Argeşul cu Dâmboviţa, aşa cum şi Dâmboviţa şi Braşovul sau Argeş – Braşov au proiecte comune de dezvoltare tursitică.

Strategia de turism pe care eu am ales-o am sintetizat-o pentru că trebuie să facem nişte schimbări fundamentale în modul de abordare.

În primul rând să lucrăm cu investiţii în turism pe zone compacte, cu posibilitatea de diversificare pentru turism, ca atunci când vine turistul să poţi să-i oferi variante de petrecere a timpului.

Voi include Dâmboviţa în circuitul Argeş-Dâmboviţa pe partea de turism montan. Vrem să pregătim pachete de trasee turistice, gen circuitul peşterilor.

Putem avea circuitul salinelor, pentru că noi avem foarte multe saline: Praid, Turda, Ocnele Mari, Slănic Prahova, Slănic Moldova. De asemenea, circuitul castelelor, unde puteţi intra foarte bine.

Dâmboviţa are nevoie de dezvoltare economică şi se poate dezvolta pe de o parte prin turism, iar pe de altă parte prin investiţii în economie.

Din discuţiile purtate cu prefectul judeţului şi cu preşedintele CJD am aflat de Trainica Pucioasa care nu putea să facă export cât se cerea la acel moment.

Aici este domeniul meu şi cunosc, iar acum, din păcate înţeleg că Trainica nu prea mai face mare lucru.

Ce pot să fac eu ca ministru în Guvern? Pe de o parte să susţin, din ceea ce mi-au prezentat oficialităţile locale, în îndreptarea investitorilor spre acest judeţ (dacă avem şi forţa de muncă necesară) şi pot sigur să lucrăm în parteneriat proiecte pentru dezvoltarea zonelor turistice, dar gândite altfel.

Din păcate, problema pe care o am acum este că s-a dezvoltat absolut haotic. S-au deschis proiecte, am 300 de milioane lei de închis proiecte pe turism în toată ţara.

Avem şantiere unde nu s-a acoperit o casă şi plouă în toate. Primarii ţipă să le plătim, dar nu s-au acoperit cu nişte contracte în spate.

Ei au contracte pe acea investiţie de la fostul minister, dar au un contract cadru. Am luat o decizie politică să analizăm proiectele şi să vedem unde impactul economic este cel mai mare şi unde lucrarea este aproape de finalizare.

În felul acesta putem să sprijinim primăriile să-şi termine proiectele. În acest mod o să mergem cu dezvoltarea pe proiecte turistice, după impactul economic şi corelat cu ce ne-a dat natura în zonă”, a declarat ministrul Turismului, Maria Grapini, prezent la Târgovişte.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial