3 mai 2024
Ministrul Educaţiei a plecat cu un sentiment de NEMULŢUMIRE, din Dâmboviţa! Vezi DE CE!

Ministrul Educaţiei a plecat cu un sentiment de NEMULŢUMIRE, din Dâmboviţa! Vezi DE CE!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, are mare trecere la ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu.

A fost nevoie de doar un singur apel telefonic din partea şefului administraţiei judeţene pentru ca ministrul Educaţiei, care l-a susţinut şi în campania electorală pentru alegerile locale, să dea curs invitaţiei.

“Îi sunt dator pentru gestul făcut în campania electorală când a fost alături de mine. Se dovedeşte că doamna ministru rămâne alături de mine şi acum. Am dat un singur telefon şi, din minutul unu, când i-am spus că o invit în judeţ, mi-a confirmat prezenţa“, a precizat Adrian Ţuţuianu, lansându-i, totodată, invitaţia şi la deschiderea noului an şcolar.

• Nemulţumire

Adrian Ţuţuianu este foarte preocupat de starea infrastructurii şcolare din judeţ motiv pentru care a invitat ministrul de resort să studieze situaţia în teren pentru a găsi soluţii. În urma discuţiilor cu vectorii din sistem şi a deplasărilor la mai multe obiective şcolare au fost identificate o serie de urgenţe care se vor afla pe lista de priorităţi a ministrului în perioada imediat următoare.

Nu mai puţin de cinci şcoli din judeţ vor primi cu prioritate microbuze şcolare, în timp ce şcoala din Cojasca a primit promisiunea de asigurare a finanţării necesare finalizării lucrărilor de construcţie.

Ecaterina Andronescu s-a arătat profund nemulţumită de situaţia găsită în teren şi a precizat că nu le-ar acorda nota de trecere.

“Ceea ce am văzut nu este de natură să mă determine să plec spre casă cu un sentiment de mulţumire, ba dimpotrivă. Sunt lucrări începute demult şi, din păcate, n-au mai primit resursele de care aveau nevoie din 2008 încoace.

După părerea mea, acest lucru este de condamnat pentru că vorbim de un judeţ care a avut resurse importante şi care nu şi-a stabilit priorităţile privind investiţiile şcolare ţinând seama de perspectiva demografică. Este absolut inacceptabil să nu investeşti într-o şcoală cu o populaţie şcolară numeroasă.

Şcoala din Cojasca trebuie să primească resurse cu prioritate pentru că lucrează în trei schimburi şi s-ar putea apropia de finalizare“. Andronescu a dat asigurări că, în pofida bugetului auster al ministerului, se vor căuta resurse pentru finalizarea lucrărilor urgente.

“Aşteptările noastre se leagă de rectificarea ce va avea loc în curând, de la care aştept ceva mai multe resurse pentru a sprijini investiţiile începute”, a mai spus ministrul.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial