27 aprilie 2024
Ministrul Apărării a venit în Dâmboviţa. Vezi ce probleme i s-au pus în faţă

Ministrul Apărării a venit în Dâmboviţa. Vezi ce probleme i s-au pus în faţă

“Primul ministru a dispus ca Ministerul Economiei, Ministerul Apărării şi alte instituţii abilitate să constituie un comitet interministerial care să aibă în vedere analiza şi posibilităţile de repunere pe picioare a industriei de apărare.

În Dâmboviţa sunt trei unităţi de acest gen care au avut şi au producţie pentru apărare şi pentru sistemul de siguranţă naţională, desigur şi pentru export.

Am fost în cele trei societăţi comerciale pentru a vedea ce posibilităţi de finanţare a activităţii de producţie au şi ce obiective trebuie să-şi stabilească ministerul pentru anul viitor în vederea asigurării de comenzi şi unităţilor din Dâmboviţa.

Vom găsi posibilităţi, astfel ca şi noi să satisfacem necesităţile de modernizare şi înzestrare a Armatei Române, iar societăţile să-şi poată desfăşura activitatea în continuare.

Am discutat cu directorii unităţilor cu ce trebuie să-i sprijin. Cei de la Moreni sunt într-o situaţie mai specială şi mi-au solicitat comenzi de încă 500.000 de lei pentru acest an şi am să încerc să rezolv, iar la celelalte societăţi să mai pun la dispoziţie elemente care vizează dezmembrarea şi delaborarea materialelor.

La Târgovişte, am fost la căminul de Garnizoană.

Primarul i-a anunţat că nu se mai furnizează agent termic.

Noi avem acolo un număr destul de mare de familii, avem şi Policlinica militară.

Va trebui să găsim o soluţie. Am venit şi la Cercul Militar, o clădire istorică, de patrimoniu.

Împreună cu dl preşedinte al CJD şi cu prefectul judeţului, dar şi cu primarul municipiului, trebuie să găsim o soluţie de reabilitare şi de punere în valoare a acestui monument istoric, pentru a fi folosit nu numai de către militari, ci şi de cetăţeni”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării, prezent ieri în judeţul Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial