23 februarie 2024
Miercuri, în Dâmboviţa – Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017

Miercuri, în Dâmboviţa – Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017

alarmareEXERCIŢIUL NAŢIONAL DE ÎNŞTIINŢARE, AVERTIZARE ŞI ALARMARE

ÎN SITUAŢII DE PROTECŢIE CIVILĂ – PROCIV 2017

Mâine – 19 aprilie a.c., în judeţul Dâmboviţa se va desfăşura Exerciţiul naţional de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă – PROCIV 2017.

În intervalul orar 10:00-12:00, locuitorii judeţului Dâmboviţa vor auzi semnalul de alarmare, compus din5 sunete a câte 16 secunde fiecare.

Prin acest exerciţiu se va urmări verificarea atât a fluxurilor de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și a modului de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.

De asemenea, în funcție de caracteristicile tehnice, vor fi testate și echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populație. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

AL I.S.U. „BASARAB I” DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial