18 aprilie 2024
Măicuţele de la Mănăstirea Viforâta au primit ajutor de la cine se aşteptau cel mai puţin!

Măicuţele de la Mănăstirea Viforâta au primit ajutor de la cine se aşteptau cel mai puţin!

Personalul de educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul Serviciului de Reintegrare Socială al Penitenciarul Găeşti a derulat mai multe activităţi cu persoanele private de libertate custodiate.

Scopul acestora a fost crearea şi promovarea unui cadru informal pentru a marca şi sărbătorii Ziua de 8 Martie, Ziua Internaţională a Femei.

Au fost organizate mai multe activităţi de informare, prin prezentarea persoanelor private de libertate a unui material suport în format digital, cu istoria şi semnificaţia Zilei de 8 Martie.

De asemenea, a fost organizată şi o dezbatere tip concurs, în care persoanele private de libertate au putut să-şi etaleze cunoştinţele legate de tema „Femei celebre care au schimbat cursul istoriei”.

Tot în această perioadă, două grupuri de persoane private de libertate s-au deplasat, împreună cu preotul capelan al penitenciarului, în cadrul proiectului „Pelerinaj”, la Mânăstirea Viforâta, unde pe lângă activităţile circumscrise proiectului au sprijinit măicuţele la desfăşurarea unor treburi gospodăreşti de sezon, în curtea mânăstirii şi în livada acesteia.

Scopul activităţilor a fost dezvoltarea personală şi facilitarea procesului de reinserţie socială a persoanelor custodiate în Penitenciarul Găeşti.

Comisar şef de penitenciare Gheorghe ANGHEL Director Penitenciarul Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial