3 mai 2024
Microbuzele şcolare, trase pe dreapta de poliţişti! Ce verifică agenţii

Microbuzele şcolare, trase pe dreapta de poliţişti! Ce verifică agenţii

micrAcțiuni ale polițiștilor de la rutieră

Astăzi, 15 ianuarie, polițiștii de la rutieră acționează pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de elevi.

În cadrul acţiunilor, polițiștii verifică aspecte privind respectarea destinaţiei exclusive a acestor vehicule, starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului şcolar, deținerea permisului de conducere și a categoriei necesare tipului de autovehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

Totodată, în intervalul 09.00-12.00, polițiștii sunt prezenți în unitățile de învățământ și susțin lecții de educație rutieră prin intermediul cărora elevilor li se explică semnificația indicatoarelor rutiere și regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în calitate de participanți la trafic.

difieni1Acţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni

  • În zilele de 12 și 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Fieni au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, a ilegalităților din domeniul comerțului, precum și pentru reducerea riscului rutier.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 31.555 de lei, dintre care 18 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 19 la Legea 61/1991 privind odinea și liniștea publică, 4 la Legea 171/2010 privind ilegalitățile din domeniul silvic și 4 la H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea, 30 de participanți la traficul rutier au fost amendați pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

Totodată, polițiștii au confiscat 440 de țigarete, 1.8 m³ de material lemnos, 9 kilograme de legume și 1.293 de lei.

La activități au participat și jandarmi, pădurari și reprezentanți ai D.S.V.S.A. Dâmbovița.

  • În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență desfășurată în noaptea de 13/14 ianuarie a.c. de polițiștii morenari, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.760 de lei.

fieni6Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, cercetate de polițiști

În zilele de 13 și 14 ianuarie a.c., polițiștii rutieri din Dâmbovița au depistat doi bărbați în timp ce conduceau autoturisme pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, un alt bărbat este cercetat de polițiști după ce a fost surprins la volanul unui autoturism, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier.

În weekend, polițiștii din Dâmbovița au fost la datorie pentru siguranța comunității

În zilele de 13 și 14 ianuarie a.c., poliţiştii au acționat, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza județului Dâmbovița.

Astfel, polițiștii au constatat 27 de infracțiuni, dintre care 21 judiciare, 3 la regimul rutier și 3 de altă natură, fiind depistate în flagrant delict 4 persoane.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 702 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.675 de lei și au confiscat bunuri în cuantum de 1.316 lei.

Din totalul amenzilor, 108 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 10 la Legea 12/1991 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 5 pentru ilegalitățile constatate în domeniul silvic și 571 pentru încălcarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 56 de evenimente, dintre care 44 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, au fost reținute 20 de permise de conducere, dintre care 5 pentru exces de viteză, și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada10PE VREME REA, CONDUCEŢI PRUDENT!

Polițiștii le recomandă celor care pornesc la drum să conducă prudent, să adapteze permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic, iar înaintea efectuării oricărei manevre rutiere să se asigure temeinic.

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, le recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la condiţiile de deplasare existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgă.

La pornire, pentru a evita patinarea roţilor şi derapajul, demaraţi uşor şi acceleraţi progresiv.

Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor!

Întotdeauna trebuie păstrată în mers o distanță suficientă față de partenerii de trafic, pentru a putea opri autoturismul în condiții de siguranță în caz că acest lucru este necesar.

Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În afara de sancționarea cu amendă, polițiștii rutieri vor reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberând șoferului o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile

Pietonilor le recomandăm să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Asiguraţi-vă temeinic şi traversaţi strada numai după ce sunteţi siguri că o puteţi face în condiţii de siguranţă!

De asemenea, polițiștii vă sfătuiesc să evitați expunerea la frig, iar atunci când urmează să vă deplasați în spații deschise, purtați îmbrăcăminte adecvată zilelor geroase și nu consumați alcool.

Părinților le recomandăm să evite transportul copiilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare ori neechipate corespunzător și să nu-i lase să aștepte în interiorul mașinilor staționate.

Cei care au în vecinătate vârstnici singuri sunt rugați să le facă cel puțin o vizită pe zi, în perioada geroasă, în special celor cu afecțiuni cardiace și respiratorii.

Polițiștii vor fi la datorie şi vor acorda sprijin, la solicitare, autorităţilor locale şi instituţiilor abilitate pentru asigurarea unor măsuri minime de protecţie pentru persoanele fără adăpost.

Reamintim că asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale au obligaţia de a curăţa trotuarele de zăpadă şi gheaţă, de a îndepărta zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice unde îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, sunteţi pasibili de sancţiuni!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial