1 mai 2024
MICII ELECTRONIŞTI! Elevii din Jugureni vor să desluşească tainele roboticii!

MICII ELECTRONIŞTI! Elevii din Jugureni vor să desluşească tainele roboticii!

Au lasat mingea de pe maidan si au incercat fascinati sa desluseasca tainele roboticii! 30 de elevi din Jugureni se bucura de un program de electronica oferit gratuit de o organizatie non-guvernamentala, in colaborare cu scoala din satul lor. Cativa electronisti priceputi le-au tinut cursuri si le-au aratat cum trebuie sa fixeze piesele din care vor face mai tarziu robotii. Nimeni dintre cei prezenti n-a bagat de seama cat de repede au trecut cele opt ore de curs, iar la final gandurile tuturor erau aceleasi – cand vor fi mari, electronisti se fac!

Desi aveau zi libera de weekend, copiii nici n-au vrut sa auda de altceva si au venit la scoala ca intr-o zi normala de curs, dar mult mai incantati. “Am invatat pentru acestea, cum se lucreaza cu ele, a programa un robot, a lucra cu el, senzor de lumina, de temperatura. Te-a fascinat? Da!”, le-a povestit reporterilor MariusBUGA.ro Cristian Marin, unul dintre participanti. “Un circuit poate sa aprecize distanta intr-un simplu led, cum sa aprindem circuite in paralel, printr-o simpla comanda la calculator. Esti pasionat de calculator? Foarte!”, a adaugat Alin Stoica.

Indragostiti de electronica, atat baietii cat si fetele le-au spus dascalilor ca vor sa-si contruiasca proprii roboti si au deja in minte si misiuni pentru ei “Entuziasmul lor spune tot, deja au vise de a realiza roboti si de a ajunge pe luna cu ei”, ne-a precizat Constantin Craciun, profesor de electronica. “Mai multi dintre ei ne-au uimit prin rapiditatea cu care au facut exercitiile, au ajuns foarte repede la rezultate”, declara Ionut Cotoi, organizatorul cursului.

A fost doar primul curs de electronica si vestea buna e ca dascalii din Capitala se vor intoarce in scoala lor “Copiii sunt de azi dimineata, de la 9 si vor fi pana diseara, n-a plecat nimeni!”, se bucura Mihai Diaconu, directorul scolii.

Cursul de robotica si electronica se bucura de un real succes la Jugureni. Desi erau asteptati 20 de participanti, in cele din urma au venit peste 30. Cei mai multi spun ca atunci cand vor fi mari vor sa devina electronisti si sa construiasca roboti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial