4 mai 2024
MICI ŞI RĂI! Doi adolescenţi au CIORDIT telefoanele sportivilor târgovişteni!

MICI ŞI RĂI! Doi adolescenţi au CIORDIT telefoanele sportivilor târgovişteni!

Poliţiştii au identificat şi reţinut autorii unui furt de telefoane mobile

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale au identificat autorii în cazul unui furt de telefoane mobile, în persoana numiţiilor S.N., de 14 ani şi A.I., de 16 ani, ambii din localitatea Târgovişte, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În sarcina unuia dintre tineri s-a reţinut că în ziua de 20 noiembrie 2013, a pătruns în vestiarul unui club sportiv din municipiul Târgovişte, de unde a sustras mai multe telefoane mobile aparţinând jucătorilor de fotbal ai clubului, în timp ce prietenul său a supravegheat zona.

Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi complicitate, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tinerilor.

Poliţiştii au confiscat 60 kilograme de carne şi peste 1500 de kilograme de fructe şi legume pentru care nu se deţineau documente legale de provenienţă

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au executat o acţiune de prevenire a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume şi fructe, într-o piaţă agroalimentară de pe raza municipiului Târgovişte.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi 25 de agenţi economici, ocazie cu care s-au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, în valoare totală de 13 500 de lei.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 960 de kg fructe, 498 de kg legume şi 60 de kg carne, pentru care agenţii economici nu au putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Poliţiştii vor executa astfel de acţiuni pe raza întregului judeţ, pentru a preveni situaţiile care pun în pericol grav siguranţa consumatorilor.

Parazăpezii montaţi de drumul naţional 71 şi drumul naţional 7, deterioraţi şi sustraşi

Administratorii drumurilor naţionale au sesizat poliţia dâmboviţeană cu privire la furtul mai multor componente ale parazăpezilor montate pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Dâmboviţa.

Astfel, pe drumul naţional 7, în zonele Companiei Renault şi pasajului Fusea, au fost sustraşi 1 100 metri liniari de plasă protecţie, 530 de stâlpi metalici de susţinere a parazăpezilor, precum şi 120 de kg de sârmă galvanizată.

Totodată, pe drumul naţional 71, la intersecţia cu drumul judeţean 711 C, au fost sustraşi 25 de metri liniari de plasă de protecţie, 12 stâlpi metalici de susţinere a parazăpezilor, precum şi 4 kg de sârmă galvanizată.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pemtru săvârşirea infracţiunii de furt şi efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

Un bărbat de 45 de ani, căutat de organele portugheze pentru a participa la îndeplinirea unei proceduri judiciare, depistat de poliţiştii dâmboviţeni

În cursul serii de 21 noiembrie 2013, poliţiştii Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Băleni au fost sesizaţi cu privire la faptul că un autoturism a intrat în coliziune cu un cap de pod, pe raza localităţii Racoviţa.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit că autoturismul a fost condus de către numitul P.D., de 48 de ani, din comuna Bucşani, care, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, părăsind partea carosabilă şi intrând în coliziune cu un cap de pod.

În urma testării bărbatului cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţiştii, s-a stabilit că bărbatul este căutat, pentru a participa la îndeplinirea unei proceduri judiciare, de către statul Portugalia.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean Târgovişte pentru a i se acorda îngrijiri medicale, precum şi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit acte premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunii prev şi ped de art 87 alin 1 din O.U.G. 195/2002.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial