5 decembrie 2023
Meteorologii au emis 3 avertizări de vreme rea – Temperaturi de până la 41 de grade, vijelii și ploi. Ce ne așteaptă zilele următoare

Meteorologii au emis 3 avertizări de vreme rea – Temperaturi de până la 41 de grade, vijelii și ploi. Ce ne așteaptă zilele următoare

Mesaj 1: AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă astăzi, 24 iulie în care sunt vizate fenomene de val de căldură, disconfort termic ridicat. Valul de căldură va persista, duminică (24 iulie). Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade. AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU valabilă astăzi, 24 iulie în care sunt vizate fenomene de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat Duminică (24 iulie) valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Ai trimis

Mesaj 2: AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă de astăzi 24 iulie de la ora 12:00 până pe 25 iulie, ora 06:00. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), grindină, descărcări electrice și izolat averse torenţiale. Noaptea aceste fenomene se vor restrânge spre sud-estul teritoriului. AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU, valabilă astăzi, 24 iulie de la ora 14:00 până la ora 23:00. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică accentuată și vijelii puternice. Mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp.

Mesaj 3: AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN valabilă în zilele de 25, 26, 27 și 28 iulie pentru val de căldură, disconfort termic ridicat. În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie). Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade. AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU valabilă în data de 26 iulie pentru val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat. Marți (26 iulie) local în Muntenia valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial