30 aprilie 2024
MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU OCAZIA ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE

-3 APRILIE 2024-

Aniversarea Zilei Jandarmeriei Române reprezintă un binecuvântat prilej de a aprecia rolul important al acestei instituții a statului nostru în promovarea ordinii și a stabilității în societate, ca premise pentru un parcurs democratic și prosper al țării noastre.

Jandarmeria Română este o instituție generatoare de încredere și respect față de lege, care slujește binele public cu deosebită disponibilitate și eficiență. De asemenea, ea apără și susține libertatea și demnitatea cetățenilor țării noastre, sprijinind respectarea normelor fundamentale de conviețuire și pacea socială.

Anul acesta, Jandarmeria română aniversează 174 de ani de la înființarea ei de către Domnitorul Grigore Alexandru Ghica, prilej de a aprecia contribuția ei la bunul mers al societății noastre de-a lungul timpului. Nu doar în timp de pace, dar și în timp de război, jandarmii și-au făcut datoria, apărând integritatea și libertatea fiilor și fiicelor binecuvântatelor plaiuri românești, uneori cu prețul propriei vieți, constituindu-se în frumoase repere de patriotism.

Libertatea și iubirea de țară pe care jandarmii le promovează reprezintă valori fundamentale ale patrimoniului nostru românesc și creștin, indispensabile unei existențe demne în istorie, în spiritul cărora avem datoria de a educa tinerele generații.

Mulțumesc, cu recunoștință, ostenitorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița pentru profesionalismul, dăruirea și abnegația cu care-și îndeplinesc îndatoririle ce le revin, ca parte a slujirii pe care o aduc mai binelui comunității noastre.

La ceas aniversar, rog pe Bunul Dumnezeu să dăruiască sănătate, pace și ajutor spre tot binele, tuturor jandarmilor, prin mijlocirea Sfinților Arhangheli – ocrotitorii Jandarmeriei Române.

La mulți și fericiți ani!

Cu deosebită apreciere și părintească binecuvântare,

† N I F O N

Arhiepiscop și Mitropolit

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial