29 martie 2024
Mântuitorul Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre

Mântuitorul Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre

slu   Numeroși credincioși din Târgoviște au participat în Duminica a patra după Paști, în ziua de 29 aprilie 2018, la Sfânta Liturghie săvârșită în Catedrala orașului, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de preotii si diaconii Catedralei.
În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre suferința și, adesea, singurătatea omului bolnav și despre faptul că Mântuitorul Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, ne însoțește în toate neputințele noastre, ne oferă vindecare și puterea de a trece peste încercările vieții, cu iubire, milostivire și bunătate. Sfintele Taine și Ierurgii ne împărtășesc harul tămăduitor al Bunului Dumnezeu, la fel cum oarecând, la scăldătoarea Betezda, s-a vindecat slăbănogul de care amintește Evanghelia acestei duminici.
Înaltul Ierarh a subliniat necesitatea de a ne apleca cu bunătate asupra nevoilor din comunitățile noastre locale și a sprijini pe aceia aflați în nevoie, boală și singurătate, pentru a da mărturie despre puterea înnoitoare a iubirii creștine.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial