18 aprilie 2024

Mâine, la Târgovişte – “Educaţia, religia şi cultura, factori de stabilitate şi dezvoltare socială. O abordare în contextul contemporaneităţii”

www.mariusbuga.ro_images_cjd1Comunicat de presă

Consiliul Județean Dâmbovița în colaborare cu Asociaţia Conştiinţă şi Libertate organizează vineri 13 martie 2015, a treia ediție a simpozionului despre drepturile omului și libertate religioasă, subiectul din acest an fiind “Educaţia, religia şi cultura, factori de stabilitate şi dezvoltare socială. O abordare în contextul contemporaneităţii”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, în Sala Mare a Consiliului Județean Dâmbovița, Piața Tricolorului nr. 1, Târgoviște.

Simpozionul, al cărui invitat principal va fi domnul senator Titus Corlățean, reprezintă deja o tradiție la Târgoviște, fiind un prilej de întâlnire a reprezentanților administrației și a personalităţilor politice, academice și religioase de la nivel local cu reprezentanți naționali ai domeniului Libertății Religioase. Evenimentul face parte dintr-o serie de simpozioane locale, desfășurate în mai multe localități din țară, care pregătesc evenimentul național ce va avea loc în toamna anului 2015, organizat de Asociația Conștiință și Libertate în Parlamentul României, în cadrul căruia va fi lansat “Jurnalul Libertăţii de Conştiinţă” ediția 2015. Lucrarea ajunsă la ediția a III-a, va avea peste 700 de pagini, la care vor contribui aproximativ 50 de personalităţi românești și străine din universităţi de ştiinţe politice, ştiinţe juridice, filosofie şi teologie renumite dar și reprezentanți ai organizațiilor internaționale din domeniul libertății religioase. “Jurnalul Libertăţii de Conştiinţă” reprezintă prima încercare autohtonă de succes, ce oferă spațiu și atenție subiectului libertății religioase și de conștiință din perspective diverse.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial