1 mai 2024
MÂINE – Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, la Târgovişte

MÂINE – Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi, la Târgovişte

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa şi Consiliul Judeţen Dâmboviţa prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Protecţia Copilului Dâmboviţa, organizează în data de 26 ianuarie 2012, începând cu ora 10.00, la Clubul Studenţilor din Târgovişte, BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU PERSONELE CU DIZABILITĂŢI.

Acţiunea se înscrie în campania de ocupare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, pe care AJOFM Dâmboviţa o desfăşoară, ca de obicei, încă de la începutul anului şi are ca obiectiv principal încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi.

În strategia de creştere a gradului de ocupare a persoanelor fără loc de muncă, iniţiată de AJOFM Dâmboviţa în acest an, un rol deosebit îl va avea Bursa locurilor de muncă, care se va organiza lunar. În anul precedent au avut loc 9 Burse ale locurilor de muncă şi o selecţie de forţă de muncă organizată de instituţia nostră la solicitarea S.C. Eurotion Electronics SRL.

Efectul a fost încadrarea în muncă a 488 de persoane.

“Acest lucru ne îndreptăţeşte să considerăm că acestă măsură activă de combatere a şomajului, este foarte bine primită de cei doi actori principali de pe piaţa muncii: angajatorii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. Discuţiile purtate atât cu agenţii economici, dar şi cu persoanele care lucrează, au demonstrat că întâlnirea într-un cadru organizat a cereri şi ofertei de muncă, gratuitatea serviciilor, cât şi profesionalismul de care considerăm că am dat dovadă în organizarea de Burse ale locurilor de muncă, facilitează reducerea ratei şomajului” – Cătălin Niculae – Director Executiv AJOFM Dâmboviţa

Din studiile făcute de asociaţiile care au ca scop spijinirea personelor cu dizabiliti în vederea integrării pe piaţa muncii şi implicit în viaţa socială, a rezultat că, un coleg de serviciu cu dizabilităţi se poate adapta foarte bine la ritmul de lucru şi poate ţine pasul cu ceilalţi, este capabil să fie punctual, şi să respecte termenele de îndeplinire a sarcinilor. De asemenea se dovedesc a fi total dedicate muncii lor.

Iată, câteve din motivele care alături de facilităţile prevăzute de Legea 76/2002 cu modificările şi completările ulterioare, ar putea să-i convingă pe angajatorii, că avem de-a face cu un potenţial neexploatat şi să ofere acestor persoane posibilitatea de a obţine, cu demnitate un venit.

Director Executiv, Cătălin NICULAE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial