30 aprilie 2024
Mai multe acte de violenţă, mai multă pregătire a forţelor de ORDINE!

Mai multe acte de violenţă, mai multă pregătire a forţelor de ORDINE!

Pe durata a 4 săptămâni, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri se desfăşoară Stagiul de formare a monitorilor de intervenţie profesională. La acest stagiu participă cadre, ofiţeri şi subofiţeri, din unităţile Jandarmeriei Române.

Intervenţia profesională constituie un răspuns la nevoia urgentă de a adapta modul de acţiune al jandarmilor în misiunile cotidiene la noile exigenţe operaţionale impuse de actele de violenţă crescândă a infractorilor.

Astfel, filozofia conceptului de intervenţie profesională se rezumă prin trei cuvinte cheie: legalitate, securitate, eficacitate.

Obiectivul stagiului îl constituie pregătirea militarilor jandarmi ca formatori în domeniul intervenţiei profesionale, astfel încât întorşi în unităţile de provenienţă, aceştia să poată transfera cunoştinţele dobândite către colegii lor, în scopul uniformizării procedurilor şi metodelor de acţiune în următoarele domenii: instruire generală în Intervenţia Profesională, dominarea fără armă a adversarului, dominarea cu armă a adversarului, tactica intervenţiei, pedagogie şi comandă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial