6 mai 2024
Mai mare durere ca asta NU există! Fetiţă, de 2 ani, din Găeşti, diagnosticată cu cancer

Mai mare durere ca asta NU există! Fetiţă, de 2 ani, din Găeşti, diagnosticată cu cancer

stefaSuferinţă dincolo de orice imaginaţie într-o familie din Găeşti. O copilă în vârstă de doi anişori, frumoasă ca un înger, isteaţă şi minunată a fost diagnosticată, de curând, cu cancer. Copilaşul face deja chimioterapie, se chinuie îngrozitor, dar luptă în fiecare secundă pentru viaţa ei. Este mai puternică decât părinţii, decât bunicii şi unchii la un loc, îngenunchiaţi pur şi simplu de durere.

Ştefania Luţu era un copil normal, fericit şi vesel. Într-o seară, mama ei a constatat că are un ganglion în zona inghinală, la încheietura piciorului. Panicată, a dus-o la spitalul din Găeşti, apoi la medicul de familie. Tratamentele şi investigaţiile duceau doar pe drumuri înfundate. La un moment dat, un medic cu suflet de la Spitalul Târgovişte a trimis-o la Bucureşti, la „Grigore Alexandrescu”. S-a reluat şirul interminabil al investigaţiilor, suportate cu stoicism de o copilă de doar doi anişori. Fetiţa a fost trimisă la Fundeni, iar cele mai negre suspiciuni ale medicilor s-au adeverit: copilaşul are cancer. A fost operată, biopsiile au confirmat cele mai cumplite aşteptări, iar astăzi, Ştefania face chimioterapie. Este doar începutul, pentru că bietul copilaş trebuie să suporte nu mai puţin de patru runde de tratament, care o vor dărâma fizic, dar care pot să-i salveze viaţa.

Este trist, crud şi nedrept ca un îngeraş de doi ani să fie lovit atât de crunt de o maladie îngrozitoare. Familia încă nu s-a dezmeticit din loviturile primite de la viaţă, dar nu încetează să spere într-o minune: în minunea că fetiţa se va recupera şi va putea să fie din nou veselă şi fericită. Acum, zace pe un pat de spital şi suportă dureri şi suferinţe de neimaginat chiar şi pentru un om în toată firea.

Ştefania are foarte multe nevoi, în aceste momente. Unele analize şi investigaţii depăşesc cu mult posibilităţile modeste ale familiei, care nu s-a văzut niciodată în situaţia de a cere ajutorul semenilor. Oamenii însă trec peste ruşine şi luptă, cu toate armele, pentru acest copil minunat, care merită să trăiască şi să se bucure de viaţă. Avem convingerea că găeştenii nu pot trece indiferenţi peste această dramă cumplită şi că vor dona, oricât de puţin, pentru viaţa Ştefaniei. Familia a deschis un cont pe numele ei, Luţu Ştefania Manuela: RO54RNCB0130151171200001. De asemenea, o puteţi contacta pe bunica fetiţei, Florenţa Mihai, la numărul de telefon 0766899466.

 

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial