30 aprilie 2024

Magistraţii au dispus liberarea condiţionată a fostului deputat Florin Popescu

florin-popescuMagistratii Judecatoriei Ploiesti au dispus liberarea conditionata a fostului deputat Florin Popescu.

Fostul parlamentar a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare pentru ca a cerut, in campania electorala din 2012, peste 60 de tone de pui grill pe care i-a impartit alegatorilor.

Procurorii DNA au contestat decizia Judecatoriei Ploiesti privind liberarea lui Florin Popescu.

In martie 2016, fostul deputat Florin Popescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu executare, pentru ca, in campania electorala din 2012, a cerut si a primit de la o firma peste 60 de tone de pui grill, pe care le-a impartit alegatorilor din colegiul sau.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Florin Popescu, in 27 iunie 2014, acuzandu-l ca, in 2012, folosindu-se de functia de presedinte al PDL Dambovita si vicepresedinte al partidului, l-a determinat pe omul de afaceri Rami Ghaziri, denuntator in cauza, sa-i dea 60.992,2 kilograme de pui grill, in valoare de 485.500 lei.

Ulterior, Florin Popescu a distribuit puii alegatorilor din judetul Dambovita, in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012. In acea perioada, Popescu a candidat pentru obtinerea unui nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

Florin Popescu a fost ales deputat din partea PDL, parasind ulterior partidul pentru a se alatura PMP, pe vremea cand formatiunea era condusa de Elena Udrea. in urma trimiterii sale in judecata, in 2014, Popescu a demisionat din PMP si a ramas deputat independent, ulterior demisionand din Parlament inainte de incheierea mandatului.

Sursa: News.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial