10 mai 2024

Lunguleţu – Două dosare penale “dintr-un foc”!

sirie6Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetate de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu l-au depistat pe numitul T.A., de 21 de ani, din comuna Lunguleţu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, deşi nu poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că autovehiculul i-a fost încredinţat celui în cauză, pentru a fi condus pe drumul public, de către proprietar, un bărbat de 34 de ani, care cunoştea faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, respectiv „încredinţarea de către o persoană a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, altei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”.

Totodată, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au oprit, pentru control, pe raza comunei Corbii Mari, un autoturism condus de numitul S.I., de 43 de ani.

Din cercetări a reieşit faptul că autoturismul avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii, autorizaţia de circulaţie provizorie fiind expirată din luna august 2014.

Faţă de cel în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet. 

De asemenea, un alt bărbat, de 55 de ani, din Ulieşti, este cercetat de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, după ce a fost depistat conducând un moped în localitatea Corbii Mari, deşi nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial