15 mai 2021

Luna Națională de Prevenire a Cancerului

www.mariusbuga.ro_images_cancerCOMUNICAT DE PRESĂ

Luna Națională de Prevenire a Cancerului

– februarie 2018 –

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Dâmboviţa, celebrează în februarie 2018 – “Luna Națională de prevenire a cancerului”.

Scopul campaniei Luna Națională de prevenire a cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Sub sloganul “Noi Putem. Eu Pot.”, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, 4 februarie 2018, explorează acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieți, pentru a atinge echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face o prioritate din lupta împotriva cancerului.

Așa cum cancerul afectează pe toată lumea în moduri diferite, fiecare avem puterea de a lua măsuri pentru a reduce impactul bolii asupra persoanelor, familiilor și comunităților.

De Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, se solicită decidenților din sistemele medicale, părinților, familiilor și comunităților să pretindă guvernelor să colaboreze cu organizațiile neguvernamentale și comunitățile locale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer.

Scopul Campaniei este “Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este “Copiii merită ce este mai BUN!”.

Împreună pentru un viitor mai bun.

Să facem mai mult. Să ne pese mai mult.

DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTOR EXEC. ADJ. SAN. PUB.,

DR. SORIN STOICA DR. GABRIELA COSTEA

COORDONATOR PROGRAM PN V 1,

Dr. Aquilina Mesina

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial