26 aprilie 2024

Dâmbovița – Exercițiul Internaţional de Stat Major “International Staff Training Exercise 2014”, la final

jaochLa Centrul de Antrenament in domeniul ordinii publice al Jandarmeriei Romane, de la Ochiuri, judeţul Dâmboviţa, a avut locuri ceremonia oficială de închidere a celei de-a patra sesiuni a Exercitiului Internaţional de Stat Major International Staff Training Exercise 2014”.

Exercitiul, care s-a desfasurat in perioada 01-05 septembrie a.c., a reunit cea mai numeroasă participare internaţională, de la demararea proiectului şi până în prezent.

Astfel, la această activitate au luat parte, in calitate de observatori internationali, evaluatori, dar si pentru încadrarea poziţiilor din Statul Major proiectat al unei forte multinationale pentru gestionarea situatiilor de criza in operatiunile de mentinere a păcii, reprezentanţi ai următoarelor state : S.U.A., Italia, Franta, Olanda, Spania, Turcia, Germania, Cehia, Lituania, Ucraina, Polonia, Iordania, Qatar, Republica Moldova şi România.

De asemenea, la exercitiul international a participat şi un reprezentant din partea Eurogendfor (Forta de Jandarmerie Europeana).

Scenariul exercitiului se bazeaza pe gestionarea situatiilor de criza in domeniul ordinii publice care evolueaza de la simplu la complex, pe fondul unor conflicte civile interetnice care au loc intr-un stat fictiv. Misiunea Statului Major proiectat este aceea de a asigura stabilitatea si consolidarea institutionala, in baza rezolutiilor unor organisme internationale, avand ca mandat acordarea de sprijin autorităţilor statului respectiv.

Prin intermediul exercitiului internaţional s-a urmărit stabilirea unor proceduri de lucru comune intre fortele similare jandarmeriei provenind din diferite state, prin constituirea Statului Major proiectabil si antrenarea acestuia pentru indeplinirea unei misiuni in baza unui mandat stabilit.

La festivitate a participat Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul general maior Mircea OLARU, reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

 

 

Compartiment informare si relatii publice

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial