24 aprilie 2024
Lista COMPLETĂ a investiţiilor realizate la Aninoasa!

Lista COMPLETĂ a investiţiilor realizate la Aninoasa!

Comuna Aninoasa se bucură de una dintre cele mai complexe infrastructuri edilitare din judeţul Dâmboviţa.

A avut loc inaugurarea mai multor obiective pe teritoriul localităţii în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu, a primarului Constantin Maricescu, a prefectului Victor Sanda şi a senatorului Leonardo Badea.

Este vorba de un proiect integrat derulat prin Măsura 322 (Renovarea şi dezvoltarea satelor), care cuprinde mai multe obiective:

– Modernizare drumuri de interes local în satele Aninoasa, Viforâta şi Săteni (8.181 ml, 16 străzi modernizate);

– Extindere reţele de canalizare în satele Aninoasa şi Viforâta (9.097 ml);

– Extindere reţele de apă în satul Aninoasa (618 ml, 13 racorduri);

– Centru de zi la Aninoasa (capacitate 40 de copii, 2 săli, suprafaţă construită parter + etaj = 188 mp, anexe: sală pentru servit masa, bucătărie, punct sanitar, patru grupuri sanitare);

– Conservarea specificului local şi a moştenirii culturale în comuna Aninoasa (dotare cu videoproiector, scaune, costume naţionale pentru Ansamblul Vestitorii Aninoasei).

Investiţia se ridică la o valoare totală de 11,9 milioane lei.

Ca semn de preţuire pentru buna colaborare între administraţia locală şi cea judeţeană, primarul Constantin Maricescu i-a oferit preşedintelui CJD un cadou simbolic – cheia comunei Aninoasa. Adrian Ţuţuianu s-a declarat onorat şi obligat în acelaşi timp faţă de oamenii de-acolo, cărora le-a promis tot sprijinul pentru proiectele pe care le vor derula pe viitor.

Evenimentul de duminică a cuprins şi inaugurarea mini-terenului de fotbal din Aninoasa, investiţie realizată din bugetul local al comunei. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a dat lovitura de începere a primului meci disputat pe acest teren.

Constantin Maricescu: Aninoasa intră într-o nouă zodie, zodia civilizației, de eleganță și de modernitate. Poate v-ați pus întrebarea de ce am tăiat panglica în stradă. Pentru noi toți, care suntem din Aninoasa, și pentru invitații noștri, vreau să vă spun că astăzi inaugurăm nu numai Centrul de zi, ci un grup de 8 proiecte. Iar în stradă, acolo unde am tăiat panglica, am inaugurat 3 proiecte dintr-o împușcătură, vorba românului: canalizarea pluvială, drumul județean și șanțurile pluviale, care sunt făcute din fonduri proprii.

(…) Ne-am făcut datoria, ca autorități publice, să accesăm fonduri europene, să accesăm fonduri guvernamentale, pentru că și pe fonduri guvernamentale am putut să inițiem proiecte, să le finalizăm, și, bineînțeles, fondurile locale, cu sprijinul și al Consiliului Județean.

Leonardo Badea: Nu știu dacă sunt multe orașe din România care să aibă asemenea condiții. Și lucrul acesta vă califică drept buni gospodari, dar vă și obligă pe viitor și ne obligă pe noi ca să reușim în continuare să aplicăm și să integrăm aceste proiecte.

Adrian Țuțuianu: Este onorant pentru noi astăzi să marcăm printr-o festivitate încheierea mai multor proiecte derulate pe o perioadă de 3 ani de zile în comuna Aninoasa, unele cu resurse de la bugetul european, altele cu resurse de la bugetul local și un obiectiv cu resurse de la bugetul Consiliului Județean. Înseamnă bani mulți, dacă vom cumula toate aceste lucruri, sunt peste 140 miliarde lei vechi care au fost investiți în apă, canal, drumuri comunale, drumul județean, teren de sport și, sigur, în păstrarea tradițiilor culturale ale locului. Sunt bani mulți pe care Primăria a știut să-i atragă și lucrul acesta face cinste primarului nostru, domnul Maricescu, și echipei sale de la Consiliul Local Aninoasa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial