26 aprilie 2024

Liderii PSD acuză: “Presiuni din partea conducerii actuale a PNL”

alexandru-oprea„Vă aduc în atenţie situaţia creată la Liceul «Ion Ghica» din Răcari, când, la presiunea primarului localităţii, profesorii de acolo şi elevi ai acestui liceu au fost obligaţi să participe la o aşa-zisă Cafenea liberală. Nu mi se pare corect ca într-o instituţie de învăţământ să desfăşurăm astfel de acţiuni, cum nu mi se pare corect ca elevi, unii dintre ei neavând exerciţiul drepturilor electorale pentru că nu au vârsta potrivită, să fie obligaţi să participe la acea activitate.

Am cerut Inspectoratului Școlar Judeţean, am cerut Ministerul Educaţiei, demiterea conducerii liceului de la Răcari şi solicit public, dacă nu ni se răspunde, demiterea inspectorului şcolar general pentru activitatea dumnealui partinică legată de susţinerea făţişă a unui partid politic.

Fac de asemenea un apel la alţi conducători de instituţii care, supuşi unor presiuni din partea conducerii actuale a PNL Dâmboviţa, majoritatea şefilor de intituţii fiind reclamaţi la instituţiile pe care le coordonează activitatea pe motiv că susţin Partidul Social Democrat.

Eu nu îmi amintesc să fi chemat vreun şef de deconcentrate şi să-i fi cerut să facă politică în cadrul instituţiei. Atrag însă atenţia unor instituţii precum Direcţia de Finanţe Publice, Romsilva, care fac presiuni asupra angajaţilor pentru implicare făţişă în campania electorală alături de Partidul Naţional Liberal.

Nu voi ezita să cer demisia conducătorilor acestor instituţii, avem cazuri şi exemple concrete, nu vorbesc pe lângă subiect. Atrag atenţia domnilor directori că ceea ce fac contravine prevederilor legale”, a declarat secretarul executiv al PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial