26 aprilie 2024
Liberalii i-au tras ŢEAPĂ PRIN SMS senatorului PNL de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu!

Liberalii i-au tras ŢEAPĂ PRIN SMS senatorului PNL de Dâmboviţa, Sorin Roşca Stănescu!

Cea de-a patra ediţie a dezbaterii cu tema “Să schimbăm împreună Legea Audiovizualului” a avut loc la Târgovişte, la iniţiativa senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu.

La eveniment au răspuns prezent doar o parte dintre cei interesaţi de subiectul dezbaterii, dintre parlamentari participând doar deputatul PDL, Florin Popescu.

SRS a precizat încă de la debutul întâlnirii că cei care au încercat să-i saboteze dezbaterea au fost chiar colegii din PNL, printr-un sms trimis liberalilor care ar fi fost informaţi că evenimentul nu ar mai avea loc.

Discuţiile s-au axat pe teme de interes precum evoluţia mass-mediei audiovizuale din România;lărgirea drepturilor de expresie şi de informare în conformitate cu noile tehnici ale mass-mediei audiovizuale (era digitală);rolul radiodifuzorilor pentru promovarea industriei creative europene şi protecţia diversităţii culturale; probleme ale radiodifuzorilor locali recepţia, publicitatea şi legalitatea transmisiilor; garantarea dezvoltării unui conţinut legal şi diversificat care să faciliteze obţinerea de către public a informaţiilor în timp real; expansiunea televiziunilor online; protectia minorului, depolitizarea institutiei CNA.

SRS a vorbit despre starea precară a presei româneşti şi despre necesitatea adoptării modelului francez de sprijin din partea guvernului, subliniind că există un proiect “firav” în favoarea audiovizualului privat prin care televiziunea publică să nu mai primească publicitate de la stat.

Totodată, s-a lansat în dezbatere lipsa din ce în ce mai acută a componentei morale în difuzarea informaţiei de interes public, reliefându-se faptul că interesul public este, de cele mai multe ori, confundat cu interesul publicului. Rolul educativ şi promovarea modelelor “toxice” de către presa scrisă şi audiovizuală, precum şi nevoia de reglementare a instituţiei dreptului la replică suscită ample analize.

Un punct important al discuţiei a fost şi acela al nevoii de autocenzură. Senatorul liberal a cules opiniile exprimate pe care le va transpune într-un set de propuneri pentru modificarea legii audiovizualului.

O astfel de dezbatere va avea loc, în perioada următoare, şi la Bucureşti, scrie db24news.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial