25 aprilie 2024
La mulți ani, Târgoviște, la mulți ani, târgovișteni!

La mulți ani, Târgoviște, la mulți ani, târgovișteni!

8septNumeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun munteană au participat, vineri, 9 septembrie 2017, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, Ziua Municipiului Târgoviște, la Sfânta Liturghie celebrate, la Catedrala din Târgoviște, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un distins sobor de preoți și diaconi.
La acest eveniment la care s-a accentuat aniversarea a 500 de ani de la începutul ridicării sfântului locaș de către Sf. Voievod Neagoe Basarab, au participat unele oficialități locale, județene și naționale, precum și numeroși tineri.
După încheierea ceremoniilor liturgice de la Catedrală, Înaltpreasfinția Sa a condus Procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, prin centrul orașului, până la Curtea Domnească, unde a avut loc un mic recital al Coralei Catedralei Mitropolitane și ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște.
În cuvântul său de învățătură, atât de la Catedrală, de pe treptele Bisericii Mari Domnești de la Curtea Domnească, cât și din cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificația teologică și culturală a Maicii Domnului în istoria mântuirii și în tradiția Bisericii noastre străbune în general, și a locuitorilor istoricei capitale muntene în special.
Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța orașului Târgoviște, vechea reședință voievodală și mitropolitană munteană, în istoria culturii și spiritualității românești, accentuând faptul că orașul nostru este primul centru tipografic cunoscut din teritoriile locuite de români.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial