2 mai 2024
La mulţi ani, jandarmilor dâmboviţeni!

La mulţi ani, jandarmilor dâmboviţeni!

0Jandarmeria Română – pentru România de 168 de ani

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa (IJJ Dâmboviţa) a desfăşurat în Sala Roşie de la Centrul Internaţional de Conferinţe (Corpul K) al Universității Valahia o şedinţă festivă cu prilejul Zilei Jandarmeriei Române, instituţie care sărbătorește astăzi 168 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a aprobat Hotărârea divanului Obştesc, semnând ”Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.
La această activitate au participat Prefectul judeţului-jurist Antonel Jîjîie care a prezentat mesajul ministrului afacerilor interne cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, Precucernicul Părinte Vicar dr. Ionuț Ghibanu, care a dat citire mesajului adresat de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei NIFON, Daniel Comănescu-Președintele Cosiliului Județean Dâmbovița, magistrat Mihai Dincă, Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, parlamentari, şefii structurilor cu care se cooperează/colaborează, ofițeri în rezervă ai unității noastre şi cadre militare în activitate ale Jandarmeriei Dâmboviţa.
După intonarea Imnului Naţional al României şi păstrarea unui moment de reculegere pentru eroii jandarmi căzuţi la datorie, a avut loc ceremonia de depunere a jurământului militar de către slt. Ciobanu Mihaela, împuternicit contabil şef la IJJ Dâmboviţa.
Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române – 3 Aprilie, un ofiţer 12 subofiţeri au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, iar inspectorul şef, colonel Matei Viorel i-a felicitat pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfăşurată.
Totodată, în cadrul ședințai festive au fost acordate premiile câștigătorilor de la competițiile organizate cu ocazia zilei Armei, respectiv: campionatul intern de tir, campionatul intern de tenis de masă, campionatul intern de fotbal și campionatul intern de table.
În încheiere inspectorul șef al IJJ Dâmboviţa a adresat colegilor jandarmi „un prietenesc gând bun, sănătate, putere de muncă, satisfacţii şi bucurii alături de cei dragi!”.
LA MULŢI ANI JANDARMERIEI ROMÂNE!

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

1 2Jandarmii de la posturile montane Peştera şi Zănoaga au răspuns pozitiv iniţiativei cercetaşilor din cadrul centrului local „Baden Powell” Bucureşti (Organizația Națională Cercetașii României) şi în perioada 02-03 aprilie a.c., au desfăşurat acţiuni de educaţie, prevenţie şi asistenţă montană unui grup de cercetaşi cazaţi în zona Gâlma (Moroeni).

Peste 50 de copii însoţiţi de adulţi au putut asista luni, 2 martie a.c., la o activitate de educaţie preventivă, jandarmii montani de la Postul Peştera făcându-le acestora o scurtă prezentare pe teme ca: protecţia mediului în zonele montane, asigurarea ordinii publice, intervenţii pentru salvarea turiştilor aflaţi în dificultate pe trasee din zona de responsabilitate etc., potrivit atribuțiilor legale ce revin structurilor montane ale Jandarmeriei Române.
Cercetaşii cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au adresat întrebări cu privire la activitatea jandarmilor montani şi au privit cu entuziasm tehnica auto, materialele şi echipamentul de intervenţie din dotarea acestora.
Marţi, 3 aprilie a.c., după ce le-au explicat cercetaşilor seminificaţia Zilei de 3 Aprilie – Ziua Jandarmeriei Române, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au asigurat asistenţă montană pe circuitul Gâlma-Dobreşti-Cheile Orzei-Cabana Scropoasa-7 Izvoare, mai ales în zonele de dificultate de pe traseu, predispuse la formarea/ descoperirea stratului de gheață etc.

Activitatea s-a înscris în cadrul acţiunilor dedicate sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1850).
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
AL IJJ DÂMBOVIŢA

Echipa Detaşament 7 PucioasaCupa Jandarmeriei la fotbal – ediţia 2018
În perioada 19 martie – 02 aprilie a.c. Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a organizat „Cupa Jandarmeriei la fotbal”, ediţia 2018.
Patru dintre cele opt echipe, reprezentate prin cadre militare din Comandament și subunitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mircea cel Bătrân” Dâmbovița, care au ajuns la partea finală a „Cupei Jandarmeriei la Fotbal”, s-au întrecut pe terenul de fotbal din sala de sport a Complexului Sportiv Aninoasa, în ziua de 02 aprilie a.c., pentru adjudecarea trofeului.
În finala mică s-a calificat Echipa Detaşament 1 Mobil – Echipa Detaşament 2 Târgovişte,  iar în finala mare s-au întâlnit Echipa Detaşament 7 Pucioasa – Echipa Jandarmi Comandament. Câştigătoare în finala mică a fost Echipa Detaşament 1 Mobil care a învins echipa adversă în urma unor lovituri de penalti cu scorul de 4-3.
În finala mare a acestui campionat în urma loviturilor de departajare câștigătoarea trofeului a fost desemnată Echipa Detaşament 7 Pucioasa, scorul final fiind de 5-4.
Premiile au fost înmânate câştigătorilor de către domnul colonel Matei Viorel, Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, în cadrul şedinţei festive ce s-a desfăşurat în cinstea Zilei Jandarmeriei Române.

Competiţia s-a înscris în cadrul acţiunilor dedicate sărbătoririi a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române (3 aprilie 1850).
COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL
AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial