24 aprilie 2024
Un băiat, de 9 ani, s-a rănit pe munte. Jandarmii montani i-au venit în ajutor

Un băiat, de 9 ani, s-a rănit pe munte. Jandarmii montani i-au venit în ajutor

Webp.net-resizeimageCOMUNICAT DE PRESĂ

Un copil accidentat a fost ajutat de jandarmii montani

Un minor, aflat în dificultate în masivul montan Bucegi, a fost ajutat de jandarmii montani de la Postul Zănoaga.
Sâmbătă, 10 octombrie a.c., în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit pe un traseu turistic din Munții Bucegi, în sprijinul unui copil accidentat.
Familia, doi adulți și un copil minor din județul Călărași, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenției și a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat și s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani i-au acordat minoruluii măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept și era panicat.
Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani au cărat copilul accidentat în spate, pe o distanță de aproximativ 1 km, până la Cheile Zănoagei, apoi l-au transportat cu mașina de serviciu la Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.
Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial