2 mai 2024
Jurnalistul Costin Mihai ÎI PICĂ GREU LA STOMAC primarului Boriga?

Jurnalistul Costin Mihai ÎI PICĂ GREU LA STOMAC primarului Boriga?

Întotdeauna există o ţintă. Cineva care deranjează şi care trebuie eliminat. Acum ţinta sunt eu.

„Pentru informaţii, documente şi bani mergeţi la cutărică. Atacaţi continuu, insistent şi nu vă opriţi până nu cedează! Trebuie eliminat urgent, înţelegeţi, urgent! Dacă iese cum trebuie, va exista şi o premiere specială, altfel mă dezamăgiţi şi nu mai vorbim”, sună mesajul tânărului fante cu condamnări în CV către „slugile şi lingăii din media, ziariştii lachei”.

L-am auzit şi eu de câteva ori, iar printre ţinte erau oameni care acum îi ling pantofii fantelui cu condamnări în CV. Dacă îi dădeam ascultare, nu aş fi devenit la rândul meu o ţintă. Urmează comunicate de presă agresive şi interviuri cu întrebările cunoscute dinainte, pentru ca răspunsurile să vină ca pe bandă, formulate atent. Şi începe linşajul mediatic, un bombardament denigrator fără milă, fără scrupule şi fără încetare, un şantaj emoţional susţinut şi pe alte piste.

Se apelează inclusiv la prietenii din zona pestriţă, iar ameninţările cu bătaia şi cu moartea curg în cascadă, prin mesaje telefonice sau chiar prin viu grai. E prea mult? Aşa am crezut şi eu, însă ţinta are şefi, familie, prieteni, cunoştinţe. Cine nu ajută, trebuie călcat în picioare, strivit ca un vierme, ca un ciumpalac. Foarte mulţi au cedat, unii au ajuns prin spitale, bolnavi de inimă sau cu nervii, alţii sunt acum în mormânt.

„Credeam că eşti mai deştept decât o arată faţa”

Comunicatele de presă abundă în greşeli, informările sunt şi ele scrise neatent, limbajul folosit este unul periculos, dar alţii vin de la „Şcoala Specială”. Mă uit la ce „nulităţi din domeniul sportului” sau ce „torţionari media” îi ţin isonul fantelui, în stare „să se prostitueze media” pentru un tutun şi o „Fata în iarbă”.

„Credeam că eşti mai deştept decât o arată faţa”, îmi amintesc o replică devenită celebră. Ce vremuri, ce oameni, ce caractere! „Intra peste mine noaptea în casă, să-mi ceară bani, ţigări şi băutură. Se făcea că merge la baie şi fura ce prindea de prin casă. Ãsta e cel care te face lingurar pe la emisiuni”, mi-a spus un prieten despre un alt „prieten”. „Dacă îl mai prind la mine în cârciumă îi sparg ochelarii, fuge fără să plătească”, a sunat o altă nemulţumire. Parcă ar fi singurul.

„Să vii să-ţi dau înregistrarea cu umflatul ăla de la televizor, când a băut o ladă cu bere, apoi şi-a luat tălpăşiţa, lăsând un leu, la mişto”, mi-a transmis zilele trecute patronul unui restaurant de pe Centrul Vechi. Am fost şi chiar m-am distrat. Cum m-am distrat şi când am parcurs contractul de prestări-servicii încheiat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în perioada Florin Popescu. Şi-a luat sute de milioane, pe motiv că se ocupă de întreţinerea centralelor. Alte peste 300 de milioane urma să le primească până în 2016. Merită publicate.

În bermude la emisiuni

Nu-mi aduc aminte să le fi refuzat vreodată ceva acestor „prieteni”. Invitaţii la nuntă, bani, ţigări, băutură, eu am fost respectuos şi serios, nu m-am dat „lovit”.

„A ajuns ăla de la Lucieni reprezentant în AGA la Chindia, iar mie nu-mi iese nimic?”, şi-a exprimat indignarea unul care moderează emisiuni în bermude şi care îmi dă mie lecţii vestimentare, debitând ceva cu şosete roşii.

Atâţia bani să câştige el de acum înainte, câţi am luat eu de la Chindia! Să vorbesc şi eu despre şanţurile de la Moreni şi pădurile de la Mărgineanca, mai bine nu, îl las la centură, unde s-a obişnuit! Mă bucur că face eforturi să ajungă la timp la emisiuni, chiar în bermude şi cămaşă. Până la urmă, am petrecut şi momente frumoase împreună, au existat şi gesturi frumoase, păcat că s-a ajuns aici! Nu-i înţeleg însă pe alţii, ziarişti copy-paste care şantajează primari şi pe oricine refuză să accepte un contract de publicitate!

„Torţionari media” apăruţi printre noi să ameninţe, să intimideze şi să facă bani călcând pe cadavre. Alţii plătesc şi acum daune morale de sute de milioane, după ce au publicat discuţii preluate de la băieţii care mi-au spart conturile de pe reţelele de socializare. Au atacat ei şi site-ul ziarului nostru, îl atacă mereu, pentru că nu-i avantajează ce scriem, îi deranjează ca mesajul nostru să ajungă la cititori.

Voi aţi pus cruce sportului, voi l-aţi îngropat adânc!

Pentru ce am devenit o ţintă? Pentru că am îndrăznit să le cer prietenilor fantelui cu condamnări în CV să justifice banii publici cheltuiţi, sute de miliarde în ultimii ani. Ce tupeu pe capul meu, unul care circulă cu mijloace de transport în comun şi nu cu maşini de serviciu, pentru a deconta bonuri de combustibil de sute de milioane, tot din banii comunităţii!

Cum adică, să-mi permit eu să-i întreb cum au cheltuit ei milioane de euro? Cine sunt eu să le stric petrecerile cu baschetbaliste, prin cluburi sau prin camerele de hotel? Direcţia Finanţelor Publice, Curtea de Conturi, Serviciul de Investigare a Fraudelor, ba chiar şi Instituţia Prefectului s-au sesizat pe subiectele sportive, constatând nereguli peste nereguli şi tot eu sunt vinovat, împreună cu cei care au spijinit cu zeci de miliarde proiectele sportive, fără ca ele să mai fie şi justificate.

Oare cine „a pus cruce sportului târgoviştean şi l-a îngropat adânc”? Cei care au alocat aceşti bani sau cei care i-au cheltuit într-un mod dubios şi refuză acum să-i justifice?

Am apărut eu, a început tragedia lor!

„Tragedia a fost că în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a mandatat ca reprezentant în Adunarea Generală a Clubului Chindia” unul care a solicitat justificarea banilor publici cheltuiţi, care s-a interesat de situaţia financiar-contabilă a clubului şi care nu a acceptat ca angajaţii să încaseze doar salariile nete, fără ca şi statul să-şi primească drepturile cuvenite.

Pentru prima dată, un reprezentant al CJD la club a reacţionat după ce jucătorii au dispărut dubios de la Chindia şi a cerut explicaţii pentru retrogradarea echipei în Liga a III-a, pentru datoriile de peste 10 miliarde acumulate la furnizori şi la bugetul de stat, încurcându-i evident pe cei care până acum şi-au urmărit doar interesele din bani publici. Am cerut justificări, iar cei de la club dau din colţ în colţ, apelând la „slugile şi lingăii din media, ziariştii lachei” pentru a mă denigra, speria şi forţa să abandonez poziţia din AGA.

Înainte să se laude unii cu performanţe care nu le aparţin, dar care au fost realizate exclusiv din bani publici, mai bine ar spune cum au putut plăti lunar salarii de mii de euro sportivilor din bani publici, din care au decontat până şi utilităţile la cârciumi de partid, oferind spre decontare mii de facturi. De aici au mâncat mulţi, inclusiv jurnalişti, până am apărut eu, să le stric bunăstarea. „Trebuie eliminat urgent, înţelegeţi, urgent!”, face spume la gură tănărul fante cu condamnări în CV. Acum ţinta sunt eu, dar să aveţi grijă, data viitoare ar putea fi oricare dintre voi!

P.S. Mi-am pregătit o scurtă vacanţă, dar nu pentru a mă odihni. Îmi trebuie timp să pregătesc în linişte ceea ce am promis şi trebuie făcut. Să-mi caut dreptatea la tribunal, la Poliţie, la CNA, la ITM şi unde mai este nevoie. Am o listă întreagă şi nu voi omite pe nimeni.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial