16 aprilie 2024
Jurnalista Mariana Ionescu, bunica lui Ștefan: “Nişte criminali care ne-au distrus viaţa, au omorât un copil”

Jurnalista Mariana Ionescu, bunica lui Ștefan: “Nişte criminali care ne-au distrus viaţa, au omorât un copil”

61995403″Șoc hemoragic”, aceasta este cauza morţii lui Ştefan Duţă, băiețelului de nici doi ani operat la spitalul clinic Sanador din Capitală.

Este rezultatul preliminar al autopsiei făcute marți la Institutul de Medicină Legală. Potrivit specialiştilor, cel mic a sângerat intern până a murit.

Părinţii sfâşiaţi de durere i-au luat trupul acasă şi se pregătesc de înmormântare, însă anchetele sunt abia la început.

Jurnalista Mariana Ionescu, bunica lui Ștefan: “Nişte criminali care ne-au distrus viaţa, au omorât un copil”.

img_1688Autopsia a început miercuri, puţin după ora 9:00 dimineaţa, iar înainte de prânz medicii legişti le-au dat părinţilor certificatul de deces pe care scrie: ”şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală.

Copilul a fost internat pentru o operaţie de coborâre a unui testicul.

Surse din cadrul anchetei spun că, postoperator, a apărut o hemoragie la nivelul operaţiei, care în cele din urmă a ajuns în abdomen, în spatele peritoneului, unde s-a format un hematom retroperitoneal. Ce s-a întâmplat în orele de după intervenţia chirurgicală vor stabili autorităţile.

img_1689Andreea Duță, mama copilului: “Copilul în sală transpira şi noi ziceam că nu e regulă şi ei ziceau că este în regulă, noi l-am monitorizat…”

În cele mai multe cazuri, astfel de intervenţii se realizează prin efectuarea unei incizii la nivel inghinal unde se introduce o pensă cu ajutorul căreia se trage testicolul blocat. Opt ore au trecut de la intervenţia chirurgicală şi până în momentul în care Ştefan s-a stins. Verificările făcute până acum la spitalul privat arată că mai mulţi doctori au mers să îl vadă în toată această perioadă, dar au consemnat în fișe că starea generală este satisfăcătoare.

În acest moment cazul lui Ştefan este anchetat de procurori, dar şi de Colegiul Medicilor.

Un pas important care va fi făcut în desluşirea acestui caz va fi ancheta Colegului Medicilor. Doctorii care au făcut operaţia, dar şi cei care l-au consultat după intervenţia chirurgicală vor veni aici să dea declaraţii. Trebuie să se afle cum a fost posibil ca nimeni să nu recunoască semnele unui şoc hemoragic.

61995401Reprezentanţii spitalului Sanador au dat miercuri un comunicat în care au precizat:

“Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale”.

“Menționăm încă o dată că este vorba despre un deces din cauze necunoscute, iar până la finalizarea de către INML a expertizei medico-legale, care va stabili cauzele decesului, este inadmisibilă insinuarea existenței unei culpe în sarcina Spitalului Clinic Sanador”.

61995404Miercuri, după ce rezultatele autopsiei au fost făcute publice, reprezentanții Sanador nu au exprimat niciun punct de vedere.

Miercuri, băieţelul va fi condus pe ultimul drum.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial