26 aprilie 2024
Judeţul Dâmboviţa, în chinurile regionalizării! “Trebuie să facem eforturi!”

Judeţul Dâmboviţa, în chinurile regionalizării! “Trebuie să facem eforturi!”

„Eu am identificat cel puţin 5-6 instituţii care ar putea să aibă anvergură regională la nivelul judeţului.

Cred că trebuie să facem eforturi să menţinem aici APDRP, care este un serviciu public regional. Deşi a venit aici din 2002, din păcate, nu s-a preocupat nimeni foarte serios să aibă un sediu propriu. Am identificat soluţii.

Potrivită pentru această instituţie ar fi clădirea Direcţiei Agricole. Dacă redistribuim spaţiile, am putea avea un sediu regional pentru această agenţie, care este de interes deosebit şi, probabil, structura cea mai importantă pe care noi trebuie s-o menţinem aici.

De asemenea, cred că avem condiţii corespunzătoare pentru activitatea de Cadastru (sediu nou, specialişti, am fost pioneri în mai multe proiecte derulate cu Banca Mondială).

În condiţiile în care nu există un centru universitar pe probleme de sănătate în regiunea noastră, dacă ne uităm la dotările pe care le are Direcţia de Sănătate Publică azi, dacă se va crea o structură regională, cred că îndeplinim toate condiţiile, prin spaţiul foarte bun, prin dotarea de excepţie pe care o avem pe zona laboratoarelor, care este cea mai bună din întreaga regiune.

Avem şi argumente serioase ca instituţiile care ţin de protecţia mediului (Garda de Mediu, APM) să-şi găsească locul aici.

Cred că putem pretinde rolul de capitală culturală a regiunii prin importanţa istorică a municipiului Târgovişte, prin monumentele cu totul speciale pe care le avem în Târgovişte şi în judeţ.

Putem găzdui cu succes o structură regională pe învăţământ. Avem sediu nou la Inspectoratul Şcolar, dar şi o universitate care este cea mai dezvoltată din zonă, cu singurul campus universitar construit după 1990 în România.

Avem o suprafaţă importantă de pădure în Dâmboviţa, iar dotările pe care le are Direcţia Silvică (cel mai mare sediu din regiune) califică instituţia ca structură regională importantă.

Acestea sunt doar teme de discuţii, opinii personale pe care le-am comunicat Ministerului Dezvoltării. Rămâne ca noi să milităm, să încercăm să aducem aici cât mai multe instituţii regionale.

Este o competiţie între judeţe. Aveam condiţii foarte bune şi pentru Finanţele Publice, dar decizia a fost deja luată şi sediul regional va fi la Ploieşti”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial