20 aprilie 2024
Jandarmii montani – 15 avertismente și o amendă, de 100 de lei pentru aprinderea focului în locuri neamenajate

Jandarmii montani – 15 avertismente și o amendă, de 100 de lei pentru aprinderea focului în locuri neamenajate

COMUNICAT DE PRESĂ

Peste 25 de acțiuni informativ-preventive desfășurate de jandarmii montani weekend-ul trecut

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au continuat weekendul trecut acțiunile de informare a turiștilor cu privire la prevenirea faptelor antisociale incidente prevederilor Legii nr. 54 din 2012 privind desfășurarea activităților de picnic, dar și la pericolele la care își pot expune sănătatea și siguranța prin camparea în locuri neamenajate.
Activitățile s-au desfășurat în zonele Peștera Ialomiței, Horoabe, Lunca Padinei, Lăptici, Păstrăvărie, Blana, Lacul Bolboci, Zănoaga, Dichiu și Piatra Arsă din munții Bucegi, în locuri de campare, pe traseele montane și la obiectivele turistice.
În urma acestora au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, dintre care 15 avertismente și o amendă în valoare de 100 de lei pentru aprinderea focului în locuri neamenajate, precum și parcarea autovehiculelor în alte zone decât cele special amenajate în acest scop.
În cele 29 de activități de informare și prevenire desfășurate jandarmii montani au acționat atât independent, cât și în comun cu reprezentanți Administrației Parcului Natural Bucegi.
În cadrul acțiunilor au fost distribuite peste 50 de pliante.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial