2 mai 2024
Jandarmii de la Ochiuri au un nou şef! Vezi cine

Jandarmii de la Ochiuri au un nou şef! Vezi cine

În prezenţa inspectorului general al Jandarmeriei Române – domnul colonel dr. Mircea OLARU, s-a desfăşurat ceremonia de numire a noului comandant al centrului. Astfel, în urma promovării cu succes a concursului pentru funcţia de comandant, maiorul Constantin Teodor CERNAT, şeful Catedrei Intervenţie Profesională şi Acţiuni Speciale din cadrul centrului a fost numit în funcţia de comandant al unităţii prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române.

De remarcat este faptul că domnul maior Constantin Teodor CERNAT este unul dintre cei mai tineri comandanţi de unitate din Jandarmeria Română având în vedere vârsta de 33 de ani pe care o are, dar amintind un dicton mai vechi care spune că „valoarea nu aşteaptă numărul anilor”, precum şi experienţa bogată acumulată până acum, putem afirma cu certitudine că este un câştig pentru centru.

Dintre etapele parcurse în carieră de domnul maior Constantin Teodor CERNAT menţionăm următoarele:

– a absolvit Liceul militar al M.A.I. „Constantin Brâncoveanu” Ploieşti, în anul 1997; – a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, în anul 2001; – a absolvit Studii Postuniversitare la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti”- specializarea Relaţii Internaţionale, în anul 2003; – a parcurs Stagiul pentru ofiţeri de armată din cadrul Şcolii de Ofiţeri ai Jandarmeriei Franceze din Melun, Franţa pe perioada unui an, 2005 – 2006; – a participat la misiunea de instruire NATO din Afganistan în calitate de locţiitor al comandantului contingentului românesc în perioada noiembrie 2011-mai 2012 Să îi urăm succes în noua misiune!

II. Stagiul de pregătire cu personalul militar din detaşamente din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti

În perioada 04-08 martie, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-a desfăşurat cel de-al VIII-lea Stagiu de pregătire cu personalul militar din detaşamente din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Cu acest al VIII-lea stagiu s-a încheiat un program de pregătire al subunităţilor din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti care a avut drept obiectiv general: pregătirea şi perfecţionarea modului de acţiune a subunităţilor de jandarmi, pentru a acţiona unitar, legal şi eficient în raport cu apariţia şi evoluţia ameninţărilor la adresa ordinii publice. De asemenea s-a urmărit dezvoltarea capacităţii operative, perfecţionarea cooperării între subunităţi şi realizarea efortului generalizat necesar îndeplinirii cu profesionalism şi competenţă a misiunilor şi sarcinilor încredinţate.

III. Cursul de comandanţi detaşament

– managementul gestionării situaţiilor de criză în domeniul ordinii publice

În perioada 25 februarie-08 martie, în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri s-a desfăşurat Cursul de comandanţi detaşament – managementul gestionării situaţiilor de criză în domeniul ordinii publice.

Cursul de comandanţi detaşament – managementul gestionării situaţiilor de criză în domeniul ordinii publice a urmărit atingerea următoarelor obiective:

 formarea de atitudini şi competenţe referitoare la capacitatea de conducere a comandanţilor de detaşament din cadrul structurilor de ordine publică;  aplicarea procedurilor specifice pentru combaterea faptelor antisociale, din perspectiva noilor solicitări profesionale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial