29 martie 2024
Jandarmii dâmboviţeni trec LA MUNCA DE JOS! Exemplul e de urmat

Jandarmii dâmboviţeni trec LA MUNCA DE JOS! Exemplul e de urmat

JANDARMERIA DÂMBOVIŢA SUSŢINE „LET’S DO IT, ROMANIA”

Sâmbătă, 28 septembrie a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, vor participa la acţiunile de ecologizare care se vor desfăşura la nivelul judeţului Dâmboviţa, în cadrul campaniei naţionale „Let’s Do It, Romania.”

Jandarmii se vor alătura voluntarilor acestui proiect şi vor participa la curăţarea arealelor naturale din zona Mănăstirii Dealu.

Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această campanie, jandarmii doresc să-şi aducă contribuţia la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, demonstrând că sunt alături de comunitate nu numai pe timpul executării misiunilor, ci şi pe planul restabilirii raporturilor normale dintre mediu şi om.

“Let`s Do It, Romania” este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii privind gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

Pe această cale jandarmii dâmboviţeni invită şi alţi cetăţeni să li se alăture în această campanie.

Deci, „Let’s do it!”

Informaţii de background:

În 2013, peste 96 de tări de pe Glob vor organiza o zi de curăţenie naţională, sub umbrela mişcării internaţionale „Let`s Do It, World!”. În România, totul a început cu filmuleţul Estoniei, în vara lunii iulie 2009. Filmuleţul, despre cum au reuşit estonienii să pună în practică această acţiune, a fost o adevărată sursă de inspiraţie şi a circulat pe internet timp de câteva zile într-un ritm alert, stârnind multe discuţii şi întrebări. Fiecare persoană care îl vedea se întreba timid: “oare s-ar putea aşa ceva şi în România?”. Aşa a început totul în 2010, România va fi şi în acest an parte din schimbare, organizând o nouă Zi de Curăţenie Naţională pe 28 septembrie 2013.

Este pentru a doua oară consecutiv cand tări din lumea întreagă îşi unesc forţele pentru a lupta împotriva deşeurilor din zonele naturale.

În anul 2012 în judeţul Dâmboviţa peste 8500 voluntari au decis să ia parte la aceast proiect şi au fost strânşi 16000 saci cu deşeuri. Numeroase instituţii de stat şi particulare s-au alaturat miscării: Consiliul Judeţean, Primăriile din judeţ, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Jandarmeria Dâmboviţa, Inspectoratul Şcolar Judeţen, Arhiepiscopia Tâgovişte, Direcţia Silvică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Parcul Natural Bucegi, Administraţia Penitenciarelor, asociaţii, fundaţii etc )

Obiectivul strategic al „Let`s Do It, Romania!” 2013 este creşterea procentului de reciclare al deşeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectaţi, de la 35% în 2012, 26% în 2011 şi 17% în 2010. O noutate în acest an este obiectivul de a implica în curăţenie şi românii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil.

Ca în fiecare an şi de aceasta data principalul obiectiv al proiectului este redat de sloganul acestuia: “Curăţenie în toată ţara într-o singura zi!”. Proiectul presupune curăţarea deşeurilor DIN AREALELE NATURALE (păduri, câmpii etc.), nu în oraşe.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial