2 mai 2024
Jandarmi dâmboviţeni, în misiune în Afganistan

Jandarmi dâmboviţeni, în misiune în Afganistan

Pe platoul din Cazarma Băneasa a avut loc ceremonialul prilejuit de plecarea celui de-al treilea detaşament de jandarmi în teatrul de operaţii din Afganistan. Comandantul acestui nou contingent este maiorul Victor MOLOIU, ofiţer în cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri. Cei 76 de jandarmi (28 de ofiţeri şi 48 de subofiţeri) printre care şi 3 ofiţeri (lt.col. Viorel MATEI, cpt. Mihai MATEI şi lt. Cătălin OLARU) din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, vor pleca în misiune pentru o perioadă de şase luni.

Activităţile au început în jurul orei 11.00, când în faţa oficialităţilor prezente a fost intonat Imnul Naţional al României. De asemenea, ca la fiecare Apel Solemn a fost oficiat şi serviciul religios. Printre cei care au răspuns prezent invitaţiei conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Române de a participa la ceremonial s-au numărat: cms.şef Gheorghe Sima – Direcţia Specială (Guvernul României), directori generali din Aparatul Central, cms.şef Gelu Oltean, director general DGIPI, col. Marcel Lucaciu, inspector general IGSU, gl.mr.dr. Avram Cătănici – Statul Major General, gl.mr. Ariton Ioniţă – Statul Major al Forţelor Terestre, Philip Nazelrod, ataşat de securitate – Ambasada SUA, mr. Etienne Peltier, consilier al inspectorului general, dar şi foşti comandanţi ai Jandarmeriei Române.

Domnul comisar de poliţie Cristian Mihai, director adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din MAI, a dat citire Ordinului de Acţiune nr. I/1105 din 28.04.2012. rotaţia jandarmilor români se va efectua în perioada 4-27 mai, în două etape succesive. Astfel, în ziua de 4 mai va avea loc dislocarea celor 76 de cadre, urmând ca în perioada 26-27 mai să se desfăşoare repatrierea din Afganistan a celor 66 de jandarmi plecaţi în misiune în luna noiembrie a anului trecut.

Colonel Costel GAVRILĂ, inspector general al Jandarmeriei Române: „ Jandarmeria Română din anul 2011 a fost chemată pentru a reprezenta Ministerul Administraţiei şi Internelor în acest teatru de operaţii, în cadrul Misiunii NTM-A. celelalte contingente au fost medaliate pentru prestaţia lor şi vă rog şi pe dumneavoastră să reprezentaţi cu onoare instituţia din care faceţi parte. Aţi parcurs o perioadă de pregătire destul de grea şi sunteţi pregătiţi să faceţi faţă în acest teatru de operaţii (…)”

Chestor principal de poliţie Petre TOBĂ, secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI: ”Aţi parcurs o etapă de pregătire importanţă, etapă de pregătire care s-a încheiat cu un riguros proces de selecţie. Iată că acum, aici, dumneavoastră cei 76 aţi fost selectaţi cei mai buni din cei buni. Este un moment important pentru dumneavoastră, este un moment important pentru Jandarmeria Română, este un moment important pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor şi de asemenea, pentru România (…)”

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detaşamentului. COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL AL IJJ DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial